Nuray Başaran yazdı: EGEDEYİZ…(2) - Efeler Diyarı Aydın’da Büyük Savaş!

Nuray Başaran yazdı: EGEDEYİZ…(2) - Efeler Diyarı Aydın’da Büyük Savaş!

Nuray Başaran yazdı: EGEDEYİZ…(2) - Efeler Diyarı Aydın’da Büyük Savaş!

NURAY BAŞARAN

İzmir’den Aydın’a doğru yola çıkıyoruz. Yerel seçimlerde iki önemli isim yarışıyor Aydın Büyükşehir’de.  Bir tanesi kuşkusuz mevcut Belediye Başkanı.  Aydınlıların deyimiyle Aydın’ın ‘Topuklu Efe’si Özlem Çerçioğlu. Çerçioğlu;  

CHP ve Millet İttifakı’nın ortak adayı.  

Diğeri Ak Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı ; Ak Parti Aydın Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş… 

Karşıda bir ‘topuklu efe’ olunca,  Cumhur İttifakı da en güçlü aday olarak milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı olarak da görev yapan ve en güçlü görülen adayı sahalara sürmüş durumda…

Aydın sokaklarına seçimin ruhu yansımış. Zira Özlem Çerçioğlu, çalışmalara çook önceden başlamış.  Mesaisinin büyük bölümünü halkın içinde, çarşı ve pazarda geçiriyor. Yaptıkları dışında,  eksikleri ve ihtiyaçları kontrol ediyor. Köy köy, sokak sokak geziyor. 

whatsapp-image-2019-01-31-at-02.01.56-(2).jpeg

Aydın’a geldiğimizde her iki adayı da aradık. Mustafa Savaş,  Koçarlı’da seçmenle buluşacağını söylerken; Çerçioğlu da bir başka ilçe Kuşadası’da seçim bürosu açılışı ile Söke- Bağarası Pazarında seçmenle buluşacağını söyledi. 

Daha önce de belediye seçimlerinde karşı karşıya gelip yarışan Özlem Çerçioğlu ile Mustafa Savaş arasında ilginç ve seviyeyi düşürmeden, aynı zamanda da nüktedan bir çekişme var. Herkesi gülümseten….

Ancak benim en çok güldüğüm; uzun süre Aydın’da tartışma konusu olan su ücretleri için yapılan mücadele…
Türkiye’nin en pahalı suyunu satmakla suçlanan Çerçioğlu,  çok uzun süre önce, su faturalarından ‘atık su bedelini almayalım’ çağrısıyla iktidara seslenmiş ve böylece vatandaşa ucuz su , hatta suyu bedava vermeyi bile önermişti.  

Mustafa Savaş ise görünen o ki seçim kampanyasına su savaşı ile başlamış ve ‘Aydınlılara su ücretlerini yüzde 50 indireceğini vaad ediyor. Sen misin bunu yapan? Millet ittifakının seçmenleri de son zamanda ZAM REKORU kıran soğandan yola çıkmış ve sosyal medyada inanılmaz bir afiş hazırlamışlar. 

Ve ortaya , ‘Başkan olursan soğan fiyatlarını da yüzde 50 indireceğim’ afişleri çıkmış Mustafa Savaş için…


whatsapp-image-2019-01-31-at-01.55.50.jpeg

 

Olaylar bununla da sınırlı değil. Seçim kampanyasını DSİ Misafirhanesi’nden yöneten ve henüz eşini ve evini Aydın’a getirmediğini söyleyerek Mustafa Savaş’a , Çerçioğlu ‘Turist Ömer’  deyip  eklemiş, ‘Zaten Ankara’daki görevine geri döneceği için Turist Ömer gibi geziyor’ deyivermiş. 

Fıkra gibi değil mi? 

Tabii Mustafa Savaş da bu sözler sonrasında Aydınlılara büyük bir Sanat Merkezi vaad edip,  o merkeze Sadri Alışık’ın canlandırdığı en önemli karakter olan ‘Turist Ömer’ adını vereceğini ilan etmiş durumda. Bu merkezin açılışını da Sadri Alışık’ın oğlu Kerem Alışık ile yapacağını söylüyor.  Savaş en kısa zamanda Aydın’daki gazetecileri evinde ağlayacağını da söylüyor.

Anlayacağınız esprilerle dolu bir seçim kampanyası ve yarışı var Aydın’da…

Mustafa Savaş, Çerçioğlu’nu 1 Nisan’da artık evine göndereceklerini söylüyor. Çerçioğlu da Savaş için, ‘daha önce de Ankara’ya göndermiştim, yine geldiği yere gidecek?’ diyor.

Peki vatandaş ne diyor?

Aslında Özlem Çerçioğlu halen başkan olmasının avantajını yaşıyor. Özellikle kadınları kazanmış durumda. Ve kadınlar kendisini adeta Aydın’da ‘rol model’ alıyorlar. Nereye gitse bir siyasetçiden daha çok,  ‘süperstar’ gibi karşılanıyor. Ancak beklenti yüksek ve görev yaptığı süredeki eksiklikler de hemen dile getiriliyor. Fakat Çerçioğlu halka dokunmak konusunda sıkıntı yaşamayan bir siyasetçi. Tecrübeli. Bu da sorunları aşmada kendisine önemli ivme kazandırıyor.

 

Cumhuriyet kadını ve Atatürk vurgusunu Aydın’ın her köşesinde size hissettiriyor. Seçim otobüsünden,  Mozart’ın Türk Marşı Aydın sokaklarını sararken; kadınlardan kurduğu Mehteran Takımı da tarihsel dokuyu aynı anda birleştiriyor. 2019 yılını Aydın’da kadın ve çocuk yılı ilan eden Özlem Çerçioğlu’na sokaktaki kadın ve çocuklar sarılmadan edemiyor…

whatsapp-image-2019-01-31-at-02.01.56-001.jpeg

Mustafa Savaş ise söylemlerine baktığınızda, Aydın’ın emarını çekmiş. Daha bilimsel çalışıyor. Daha entelektüel söylemler ile Aydınlıların karşısına çıkmış durumda. Bu nedenle de şu ana kadar daha çok sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile dayanışma ve işbirliklerinde bulunmayı tercih etmiş. Bu nedenle halkta tanınılırlık ve halka dokunma konusunda eksikleri hissediliyor. Ancak Mustafa Savaş, Aydın için büyük projeler vaad ediyor ve iktidarın gücünün seçilmesi halinde Aydın’da hissedileceğini ilan ediyor.

Öte yandan  Çerçioğlu’nun muhalefet Partisi adayı olması dezavantajı gibi görünse de,  son zamanlarda yapılan zamlar ve hayat pahalılığını vatandaşın hissetmesi noktasında ise bu durum şu anda Özlem Çerçioğlu lehine işliyor demek yanlış olmaz. Çünkü günün sonunda herkes gibi Aydınlılar da filenin ne kadar dolup dolmadığına bakıyor. Ve Aydınlılar , ‘file boş’ diyor….

Bu anlamda 31 Mart’a kadar başta elektrik, su ve doğal gaz faturaları ile filedeki meyve sebze fiyatları, Aydın halkının tercihini çok etkileyecek. 

Aydın’a son yağan yağmurlar ile -Menderes nehrinin ıslahı yapılmadığı için taştığından- Aydın’ın verimli tarım arazileri şimdi büyük göle dönüşmüş durumda.  Bu görüntü de uzun süre sebze ve meyvenin fiyatının inmeyeceğini bize söylüyor.  

Sanırım yeni dönemde bu soruna çözüm bulabilen ipi göğüsleyecek gibi duruyor.  Şubat ayında Aydın’ı yeniden kontrol edip izlenimlerimizi yazacağız…

whatsapp-image-2019-01-31-at-02.12.59.jpeg

whatsapp-image-2019-01-31-at-02.01.56-(3).jpeg

Kaynak: EGEDEYİZ…(2) - Efeler Diyarı Aydın’da Büyük Savaş! - Nuray Başaran

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler