Nihat Hatipoğlu'nun vaaz programında her gün ayrı bir skandal

Nihat Hatipoğlu'nun vaaz programında her gün ayrı bir skandal

Geçtiğimiz ocak ayında Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne rektör olarak atanan ilahyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu Ramazan'da da iftar ve sahur programlarına devam ediyor.

Her programda sosyal medyada gündem olan, bir sorunun sorulduğu veya olayın yaşadığı program, bu sene de aynı performansını sürdürüyor.

İSLAMİ RAP VE KAFA SALLAMA

Geçtiğimiz gün programa konuk olan ve İslami Rap tarzında müzik yapan bir konuk, eserini seslendirdiği esnada tribünde yer alan izleyicilerden biri başını şarkının ritmine uydurarak salladı. O esnada yanında bulunanların bakışları ise durumu özetler nitelikteydi.

ERMENİ ÇOCUK MÜSLÜMAN OLDU, ANNESİ YALANLADI

Bu seneki programlarda gündem olan bir diğer olay ise Hatipoğlu'nun, 13 yaşındaki Ermeni çocuğa Kelime-i Şehadet getirterek Müslüman yapması ve sonrasında yaşananlar.

12 Mayıs akşamı programa katılan Arthur isimli Ermeni çocuk, Müslüman olmak istediğini söylemiş, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise çocuğun bu talebiyle ilgili aileyle konuşulduğunu ve izin alındığını belirtmişti.

Olayla ilgili açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise şunları söyledi: "Annesi olay üzerine bana ulaştı. Bunun kendi rızasıyla kesinlikle olmadığını söyledi. Türkçesi yarım yamalak bir Türkçe. Programdan arandığını ama ne olduğunu anlamadığını ve videoyu gördüğünde şok olduğunu anlattı. Çocuğunun istismar edildiğini, kesinlikle Müslüman olmadığını, sünnet olmadığını söyledi. Çocuğu ‘Orada ünlü insanlar var, yemek veriyorlar’ diyerek arkadaşı programa götürmüş. 13 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Önemli bir çocuk istismarıyla karşı karşıyayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler