Niğde'nin Bor İlçesinde 5,1 Büyüklüğünde Deprem

Niğde'nin Bor İlçesinde 5,1 Büyüklüğünde Deprem

Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın olmadığını bildirdi

ANKARA (AA)

- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi, Obruk köyü olan 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

İlçede panik yaşayan çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı. Deprem, Adana ve Aksaray'da da hissedildi.

Depremde can ve mal kaybı yok

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de Obruk köyündeki bazı evlerde oluşan çatlaklar dışında kendilerine intikal eden herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını söyledi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Tuz Gölü fay hattında gerçekleştiğini aktararak "Köyde bazı evlerde çatlakların dışında şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil." dedi.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz da kendilerine henüz hasar, can veya mal kaybıyla ilgili bir olumsuz bilginin ulaşmadığını dile getirdi.

Bakan Kurum: Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler