Ngazete yazarı Nevzat Bingöl uyarmıştı: Suriye'de Çatışma! (50 ölü)

Ngazete yazarı Nevzat Bingöl uyarmıştı: Suriye'de Çatışma! (50 ölü)

Suriye’nin Halep şehrinin batı kırsalında, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Nureddin Zengi Hareketi ile El Nusra’nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam arasında çıkan çatışmalarda Nurettin Zengi Hareketi’nden 25, HTŞ’den ise 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye’nin Halep şehrinin batı kırsalında, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Nureddin Zengi Hareketi ile El Nusra’nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) arasında çıkan çatışmalarda Nurettin Zengi Hareketi’nden 25, HTŞ’den ise 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Halep şehrinin batı kırsalında ÖSO’ya bağlı Nureddin Zengi Hareketi ile El Nusra’nın öncülük ettiği HTŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalarda Nurettin Zengi Hareketi’nden 25, HTŞ’den ise 30 kişinin öldüğü bildirildi.

İdlib’in kuzeyindeki Derat İzze bölgesinde çatışmalar yoğunlaşırken HTŞ, ÖSO’ya bağlı Nureddin Zengi Hareketi’ne karşılık Khan el-Asal, Derat İzze ve Şey Dağı bölgeleri üzerinden saldırıya geçti.

HTŞ’nin, Şey Dağı’nın tamamını ve Derat İzze bölgesinin büyük kısmını ele geçirdiği operasyonda, tank ve ağır silahlar kullandığı aktarıldı.  

İdlib bölgesinde artan gerilimin ardından Suriye rejiminin ve Rusya'nın olaya nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

Ngazete yazarı Nevzat Bingöl'ün bugünkü yazısında bahsettiği Suriye'de, muhalif güçler birbirleriyle çatışmaya girdi. Nevzat Bingöl bölgedeki güç dengesini incelediği yazısında, bölgede çatışmaların çıkabileceğini belirtmişti.

Nevzat Bingöl'ün bugünkü yazısını buradan okuyabilirsiniz

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler