NGAZETE AÇIKLIYOR: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA NELER OLUYOR? -2

NGAZETE AÇIKLIYOR: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA NELER OLUYOR? -2

Bakan Danışmanı Asyapot Şirketi'nin yöneticisi olunca herşey mübah oldu... NGazete belgeleri açıklıyor!

NGAZETE ÖZEL

Dün de yayınladığımız gibi son 8 aydır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda garip şeyler oluyor. Mehmet Cahit Turhan ile birlikte gelen kadro, hukuksuz, etik ve ahlaki kuralları hiçe sayan işlemlere imza atıyor.

Yönetmelik çıkarıp, Resmi Gazete'de yayınlıyor. Daha üzerinden 3 gün geçmeden çıkarttıkları yönetmelikte yanlışlıkları düzeltmek için yeni yanlışlıklarla dolu değişiklik yapan yeni yönetmelik çıkarılıyor. Ve bunlara hiç kimse ses çıkaramıyor ve itiraz edemiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yetkilerle donattığı ve Bakan Yardımcısı statüsünde görevlendirdiği ve hiç bir sorumluluğu olmayan Başdanışmanı Ali Kurumahmut, özel bir kılavuzluk ve römorkör şirketinde profesyonel yönetici olarak çalışınca adrese teslim Kılavuzluk ve Römorkörcülük Yönetmeliği'ni çıkarıyor.

Hem kural koyucu, hem de kural uygulayıcı Ali Karamahmut bununla da kalmıyor, profesyonel yönetici olduğu Kılavuzluk ve Römorkör Şirketi'nin ortaklarına sorumsuz ve etik dışı yetkiler de veriyor.

Devletin milyar dolarlık işlerini ihalesiz veren, milyar dolarlık yatırım yapan Ambarlı Liman Bölgesinin hakkını adeta gasp eden Ali Kurumahmut ve ekibine itiraz eden ve bu kararları imzalamayan yöneticileri ise tehdit ederek görevden aldırıyor. Bu işlemler milletin gözünün önünde olurken, hiç bir kimsenin sesi çıkmıyor, çıkamıyor.

Ahlaki sorun yaşayan bu kadro, son olarak Liman Başkanlığı atamalarında 4 yıllık mezun, 10 yıl görev yapma kriterleri ortadan kaldırdılar. Önceden Liman Başkanı olmak için Fakülte Mezunu olması gerekirken, şimdi uzman kadrosunda veya düz memur olanları Liman Başkanı olarak atamaya başladılar. Kriterleri ortadan kaldırınca, 6 ay liman başkanı olan bir ön lisans mezunu uzmana, Şube Müdürlüğü'nün yolunu açtılar.

İşte yıllardır Bakanlığı'n izin vermediği ya da peşkeş çekmediği Asyaport Limanı ile ilgili denetim raporları ve nasıl yönetmelik değiştirilerek peşkeş çekildiğinin belgeleri NGazete olarak yayınlıyoruz.

Söz konusu belgelerdeki uzman görüşüne göre; Asyaport'a sağlanacak olan Konteyner ve Genel Kargo gemilerinin yanaşma iznine ek verilecek dökme yük gemilerinin de yanaşarak tahmil ve tahliye yapabilme izninin ilavesi mümkün değil. İzin verilmesi mevcut sözleşmeye aykırı olduğu gibi bunun sağlanması halinde, liman kullanım bedelinin artacağı da bilirkişi ve uzmanlar tarafından rapor edilmiş. Bu nedenle de bu izinler verilmemiş.

Bu raporları aşamayan aynı zamanda Asyaport çalışanı da olan Bakan Danışmanı ise çözümü yönetmelik değişikliği ile giderivermiş! Şimdi yeni değişen yönetmeliğin sıkıntıları bakanlığı altüst etmiş durumda. Hadi gelin de çıkın işin içinden!

İŞTE O BELGELER:

7-001.jpeg5-001.jpeg6-001.jpeg3-001.jpeg

8-001.jpeg9-001.jpeg1-001.jpeg4-001.jpeg

2-001.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler