Nevzat Bingöl yazdı: FETÖ İLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM...

Nevzat Bingöl yazdı: FETÖ İLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM...

Nevzat Bingöl yazdı: FETÖ İLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM...

Bir yandan ekonomideki sorunlar, işsizlik ve kur artışı söylentileri, öte yandan dış politikada özellikle de Suriye’de yaşanan gelişmeler gündemi işgal ederken yeni bir gündem oluştu; Fetö ile mücadele sulandırıldı mı?

Önceki dönemlerde Ak parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar’ın ortaya attığı “Fetö borsası” iddiaları unutulmaya yüz tutmuşken, Adalet bakanının “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, bugün çıkıp da bize utanmadan FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar” sözüyle yeniden alevlendi. Şamil Tayyar önceki gün katıldığı bir televizyon programında bu kez “Fetö mücadelesi devlet içinde iktidar mücadelesine döndü” sözüyle Fetö ile mücadelede yeterli dikkatin verilmediğine dikkat çekiyordu.

Muhalefetin bu yöndeki iddialarını dinlemeye alışmıştık ancak, serzenişler hükümet kanadından gelince tüm dikkatlerin yeniden Fetö üzerine dönmesine neden oldu, sahi neler oluyordu?

Kayseri emniyet müdürlüğünden, emniyet genel müdür yardımcılığına atanan İbrahim Kulular’ın “Bırakın bitmeyi, yeniden yapılanmaları var” uyarısı Fetö’nün yeniden harekete geçtiği ve örgütlenmek için hızla çalışmalara başladığını gösteriyordu.

Tam da bu dönemde hem hükümet hem de muhalefetin “Sulandırıldığı” gerekçesiyle eleştirdiği Fetö ile mücadele konusunda, emniyetin tepesinde bazı değişikliklere gidildi. Mücadelede en önemli görevlerin düştüğü dairelerden biri de kaçakçılık ve organize suçlar daire başkanlığıdır.

Hükümete yakın bazı iş adamlarının Fetö’cü olmasına rağmen mahkemelerde kayırıldığı, emniyetin bu konuda işi ciddiye almadığı eleştirileri, toplumda da bir hoşnutsuzluğa neden olmuştu.  Açıklanan son emniyet müdürleri kararnamesinde dikkat çeken bazı isimler vardı. Bu isimlerden birisi de Emniyet genel müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlar daire başkanlığına atanan ve “Aksaçlı” olarak bilinen Mahmut Çorumlu.

Yeni KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu Diyarbakır’da görev yaparken şehit edilen efsane polis müdürü Gaffar Okkan ile Kars ilinde uzun yıllar görev yapmış ve Okkan ekolünün bir temsilcisi olarak biliniyor. Okkan gibi görev yaptığı kentlerde halkla iç içe olması ve farklı projelere imza atması dikkatleri çekmişti. En son görev yaptığı Kırıkkale’den KOM daire başkanlığına atandı. Şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan Hizbullah konusunda uzmanlaşırken, ekip arkadaşı Mahmut Çorumlu da o dönemin ismiyle Fetullah Gülen cemaati olarak bilinen Fetö konusunda uzmanlaşıyordu.

Ülkemizin birçok yerinde kritik görevlerde bulunan Çorumlu, özellikle FETÖ elebaşının yurt dışına kaçmasına neden olan o ünlü 1999 raporunu hazırlayan ekibin başında yer alıyordu. Örgütün teolojik ve felsefi yönünü bilen sayılı uzmanlardan olan Çorumlu, uzun yıllar istihbarat birimlerinde görev aldı. 17/25 Aralık süreci sonrasında KOM dairenin yeniden yapılanmasında önemli görevlerde bulundu. Örgütün bazı çalışmalarını ortaya çıkartması nedeniyle bu örgütün hedefi haline geldi. Fetöyle birlikte diğer organize suç örgütleri ve uyuşturucu satıcılarıyla mücadele konusunda çok etkili olan Çorumlu’nun oluşturacağı ekiple birlikte Fetöyle mücadelede daha ciddi çalışmalara imza atacağı belirtiliyor.

Kaynak: FETÖ İLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM... - Nevzat Bingöl

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler