NEDEN BU KADAR ACELE ETTİN?

elvedatan@gmail.com

Ana muhalefet parti lideri sayın Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi yine şaşırtmadı.  Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkanlık seçimi yapıldı ve kesin olmayan sonuçlara göre Biden’in yeni başkan  seçildiği haberleri yeni verilmeye başlamıştı ki, ana muhalefet parti liderinin twitter'dan yaptığı tebrik mesajı gündeme oturdu. Ya bir gün şaşırtma ne olur?

Bu seçim ABD’nde yapıldı. Türkiye'de yapılmadı. Türkiye’de yapılsa da, kazanan tarafı tebrik edilmiş olsa anlaşılır da, Biden’in seçilmesinde tebrik etmek için  niye bu kadar acele edildi? Bir başka ülkede yapılan seçim sonucuna göre kazanan lideri önce diğer devletlerin devlet başkanlarının tebrik etmesi gerektiğini bilmiyor olabilir mi? Bunu bilmeyen birisi parti lideri olamaz ama her nedense kazanmak ve iktidara gelmek gibi gayesi olmayan bazı muhalefet parti liderlerinin kendi ülkelerinde kazanan liderleri kutlamak için acele etmediği gibi bazen de tebrik bile etmedikleri  bilinen bir gerçektir.

Seçim kaybetmeyi alışkanlık haline getirmiş olan bazı parti liderleri “Oylar çalındı. Mühürsüz  oylar geçerli sayıldı. Bilgi işlem sistemimiz çöktü. Islak imzalı tutanaklar ulaşmadı” gibi mazeretler üretmekten de geri  kalmazlar. Bu mazeretler olmasa yine de seçim çalışmadan halkın içine inmeden kazanılmaz.

Seçim kazanmak için halkın ayağına gitmek, onların sorunlarını görmek, göremediklerini  onlardan dinlemek ve bu sorunları çözmek için somut hikayelerini anlatmak, onları ikna etmek gerekir. Biden’i bırakın devlet adına  iktidarda olanlar tebrik etsin. Sen iktidara gelmek için  halkın içinde olmalısın! Ülke menfaatleri için gerektiğinde iktidarla birlikte hareket edebilmelisin. Bir başka ülkenin liderleri diğer ülkelere hiçbir fayda sağlamaz!

İktidarda olmayan muhalefet parti liderinin, seçim kazanmak için bir başka ülkenin seçim kazanan liderini iktidardan önce tebrik mi etmesi gerekir? Tam aksine bu tebrik etme işi iktidarın ekmeğine yağ sürmüş oldu. Çünkü, Biden seçilmeden önce,”Muhalefeti destekleyeceğiz ve Tayyip Erdoğan'ı  seçimle yeneceğiz” gibi çirtin ve kabul edilemez bir ifade kullanmıştır. Zaten bu sözü bile iktidara puan kazandırmış iken, alelacele bu tebrik tweeti de daha çok puan kazandırmıştır.

Biden’in bu ülkenin Devlet Başkanı için söylemiş olduğu o çirkin sözlere ilk tepkiyi veren söz konusu muhalefet lideri  olsaydı bu puanlar onun hanesine yazılır dı ama tam aksi oldu. Bilerek ya da bilmeyerek yaptığı açıklamaların daha çok iktidarın işine yaradığı görülüyor.

Bir başka ülkede kim başkan seçilirse seçilsin, Ali gider Veli gelir. Değişen bir şey olacak mı? Trump’cılar, seçimi Biden kazandı diye üzüldü ama Trump dost muydu? Onun hakaret mektubu ne çabuk unutuldu. Diğer Başkanlar seçilir seçilmez ilk ziyaret ettiği ülkeler Türkiye ve İsrail olmasına rağmen İsrail’i kendi ülkesi gibi ziyaret ederek ağlama duvarında yalnız başına dua ettiği, Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığı, Türkiye’yi ziyaret etmediği gerçeği ortadayken gidişi neden kayıp olsun?  Trump hangi konuda Türkiye'nin yanında oldu?  Giderse gitsin, yerine de kim gelirse gelsin. Değişen hiçbir şey olmayacak. Onlar bıraktıkları yerden kendi ülkelerinin çıkarları için devam edecek ve hatta seçimden önce  sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği o çirkin sözleri  için, Biden ilk ziyaretini Türkiye'ye yaparak,  kameralar karşısında ittifak olduklarının ve uyum içinde çalışacaklarını açıklarsa şaşırmayın! Bekleyip göreceğiz...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.