NE ÇEKTİN BE  ‘HALK’IN BANKASI!..


31 Ağustos gecesi, Halkbank'ın internet sitesinde 6.55'lik dolar kuru 3.72'den, 7.62'lik euro kuru 4.32'den işlem gördü. 1763 müşteri 4,6 milyon dolarlık döviz alım-satım işlemi gerçekleştirdi.

 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ‘ucuz dolar satışı‘nın geçersiz olduğunu açıkladı. Bununla da kalmadı, bu hesapların bloke edildiğini söyledi. İşlem yapanların da sebepsiz zenginleşme suçu işlediklerini ileri sürdü.

Genel Müdür’ün açıklamalarına bakınca insan bu ‘şaka’mı?  Yoksa aklımızla alay mı ediliyor diye düşünüyor.

Düşünebiliyor musunuz, internet yoluyla (her zaman olduğu gibi işlem yaptığınız bankadan) döviz alıyorsunuz. Ama o da ne?  Bir süre sonra önce hesabınız  bloke ediliyor? Sonra sebepsiz zenginleşmek ile suçlanıyorsunuz?

Acaba bunun tam tersi olsaydı? (Yani düşük değil de yüksek kur ilan edilseydi ve o rakamlar üzerinden işlem yapsaydınız) o bankanın siz de hesaplarına bloke koyabilir miydiniz? Ya da şikayetçi olabilir miydiniz?

Söz konusu gece, 30 dakikalık gece yarısı işlemi sayısı 1763 . Yani 3 kişiden fazla. Neredeyse organize suç işlemiş kabul edileceksiniz.

Halkbank Genel Müdürünün açıklamalarındaki tuhaflık bununla da sınırlı kalmıyor:

‘Piyasalar kapandıktan sonrada biz Bloomberg verileriyle devam ediyoruz. İlk defa böyle bir hata ile karşılaştık.” Diyor.

‘Çok önemli ve stratejik bir ‘DEVLET BANKASI’ nın en önemli koltuğundaki kişi olarak en azından hatayı kabul ediyor.’ diye düşünüyorsunuz.   Böyle bir olayda,  dünyanın neresi olursa olsun ortalık ayağa kalkar. Ki bizde de öyle olmuştur. Ama hiç kimse koltuğundan kalkmadığı gibi yetkili kurullar sadece müşterileri suçlayıp konuyu geçiştirmekle yetinmişlerdir.

Tablo bu olunca ve bankanın bugünlerde uluslararası arenadaki durumu ile davaları aklınıza geliyor.

‘NE ÇEKTİN BEE HALK BANKASI’ demek dışında çareniz ve çözümünüz kalmıyor.

Hukukçular ise,  ‘hatalı kurlardan yapılan işlemlerin iptal edildiğine' dair beyanının gerçeği yansıtmadığını söylüyor ve "Bankanın alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği olmadığı yönündeki sözleri, ekonomi hukuku açısından geçersizdir.’’ diyor.

Tayyip Erdoğan’a rağmen bunlar nasıl yapılıyor? Bu hatayı yapanlar nasıl görevde kalıyor?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.