NATO ŞOVU MU SOĞUK SAVAŞ MI?

NATO ŞOVU MU SOĞUK SAVAŞ MI?

NATO’nun Salı günü, Rusya ile gerilim artarken, Soğuk Savaş’tan bu yana düzenlediği en büyük askeri tatbikatın parçası olarak, hava, deniz ve kara kuvvetlerinin yüksek profilli gösterisini yaptı.

NATO’nun Salı günü, Rusya ile gerilim artarken, Soğuk Savaş’tan bu yana düzenlediği en büyük askeri tatbikatın parçası olarak, hava, deniz ve kara kuvvetlerinin yüksek profilli gösterisini yaptı.

 

NATO, En Büyük Şovunu Yaptı

 

Çeşitli askeri senaryoların işlendiği bir saatlik gösteri, Norveç’in kıyı şehri Trondheim’de gerçekleştirildi. Basında, ‘NATO’nun yabancı gözlemcilere ve uluslararası basına şov yaptığı’ söylendi.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen’le gösteriden önce yaptığı basın toplantısında, "Kuşak olarak en sorunlu güvenlik alanlarıyla karşı karşıyayız. NATO, kuşak olarak kolektif savunmamıza en üst düzey uyumu sağlayarak karşılık vermiştir." dedi.

 

‘The Trident Juncture 2018’ Tatbikatı’nın 25 Ocak’tan 7 Aralık’a kadar, 29 NATO ülkesinden 50,000  katılımcı ve ortakları İsveç ve Finlandiya ile, 250 hava aracı, 65 gemi ve 10,000’i geçik araçla devam edeceği bildirildi.

.

NATO Tatbikatı Mı Rusya Denemesi Mi?

 

Stoltenberg de NATO’nun, Rusya’nın bu hafta Norveç kıyılarında, NATO’nun en geniş tatbikatını gerçekleştirdiği yerin yakınlarında, füze denemeleri yapmayı planlamış olduğunu söyledi.

 

Stoltenberg,"Rusya’nın profesyonelce davranmasını istiyorum, çünkü tatbikatımızın planını değiştirmeyeceğim." demiş, iki ülke arasındaki ipler gerilmişti.

 

Rusya:NATO Niye Haraketlendi?

Rusya, ‘NATO tarafından Rusya sınırında yapılan askeri hamlelerin seviyesi Soğuk Savaş’tan bu yana en üst çizgide.’ şeklinde endişesini dile getirdi.
 

Soğuk Savaş Mı Başladı?

 

Rusya Dışişleri Bakanı,olay üzerine, "Kuzey Avrupa ile kurulan bu sıkı ilişkiler, Yeni Soğuk Savaş izlenimi uyandırıyor." demiş,
 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,"Soğuk Savaş durumunda değiliz, kolektif savunmamızı tatbik ediyoruz." şeklinde cevap vermişti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler