NATO, RUSYA'YA SERT ÇIKTI

NATO, RUSYA'YA SERT ÇIKTI

Rusya'nın 3 Ukrayna gemisini vurarak el koyması ardından toplanan NATO, Rusya'ya sert bir dille uyarıda bulundu...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'ya, Ukrayna'ya ait gemileri ve denizcileri derhal serbest bırakma çağrısında bulundu.

Ukrayna'nın talebiyle acil olarak düzenlenen toplantı sonrası basın açıklaması düzenleyen Stoltenberg, Moskova yönetiminin adımlarında onaylanacak hiçbir nokta görülemediğini belirterek, "Dün gördüklerimiz, çok ciddiydi" diye konuştu

Bütün NATO müttefiklerinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine tam destek verdiğini açıklayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya'ya, el koyduğu Ukrayna'ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz."

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın Azak Denizi'nde karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Ukrayna gemilerine ateş açarak el koymasının ardından toplandı.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de, "Rusya'nın Ukrayna'nın Kerç Boğazı'ndan yasal geçişini engellemesi, uluslararası hukuku ihlal ediyor. Bu küstah eylem, uluslararası toplum tarafından kınanmalı ve asla kabul edilmemeli." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika