NASA açıkladı! Ezber bozan keşif!

NASA açıkladı! Ezber bozan keşif!

Jüpiter’in atmosferini inceleyen Juno uzay aracı, Jüpiter'in atmosferinde az miktarda su bulmayı başararak tüm ezberleri bozdu!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Jüpiter'i incelemek için yolladığı Juno isimli keşif uydusu, heyecan verici bir keşife imza attı. Nasa'nın açıklamasına göre Juno, Jüpiter'de az miktarda su buldu.

NASA açıkladı! Ezber bozan keşif!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Jüpiter'i incelemek için yolladığı Juno isimli keşif uydusundan heyecan uyandıran yeni bir haber geldi. Nasa'nın açıklamasına göre Juno, Jüpiter'de az miktarda su buldu. Juno'nun bu keşfi bilim dünyasında yankı uyandırdı. Daha önce gaz devi gezegenin atmosferinin kuru olduğu biliniyordu. Ancak son bulgulara göre bu bilginin doğru olmadığı netlik kazanmış oldu.

Juno keşif uydusu 2016 yılında Jüpiter'e ulaşmış ve o günden beri de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. O tarihten bugüne dek çalışmalarına devam eden keşif uydusunun son çalışmaları Nature Astronomy dergisinde yayımlanmaya devam etti. Juno'nun elde ettiği son bulgulara doğrultusunda Jüpiter'in ekvator bölgesinde az miktarda su bulunduğu, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) tarafından açıklandı. Ayrıca belirtilen bölgedeki atmosferi oluşturan moleküllerin yüzde 25 oranında sudan oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Gezegen bilimciler, birçok gezegende olduğu gibi, uzun yıllar boyunca Jüpiter'in yapısı hakkında da daha fazla bilgi sahibi olmak istemektelerdi. Gezegen bilimciler, on yıllardır Jüpiter’in atmosferindeki toplam su miktarını tespit etmeye odaklanmışlardı. O nedenle Dünya'da büyük yankı bulan bu keşif, gezegen bilimciler tarafından da oldukça önemli. Zira keşif uydusunun bulduğu suyun oranı oldukça az olsa da, bu gelişmenin oldukça heyecan verici olduğu aşikar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler