N GAZETE YAZDI,İTTİFAK PAZARLIĞINDA İLLER İŞTE BÖYLE PAYLAŞILDI

N GAZETE YAZDI,İTTİFAK PAZARLIĞINDA İLLER İŞTE BÖYLE PAYLAŞILDI

AKP ile MHP arasında yeniden başlayan ittifak görüşmelerinde AKP sözcülerinin deyimi ile "Çok iyi bir noktaya" gelinirken, yapılan pazarlığın detayları da netleşmeye başladı.Pazarlık aynen N GAZETE'nin daha önce yazdığı şekilde ilerledi...

Bugün akşam HABER GLOBAL kanalı ana haber bülteninde, yeniden başlayan AKP-MHP ittifak görüşmelerinin detaylarına ulaştıklarını belirterek bir "ÖZEL HABER"ekranlara getirdi...

HABER GLOBAL'in ÖZEL HABERİ AKP-MHP ittifak pazarlığının detaylarını aktarmaktaydı.Kanalın haberine göre MHP 3 büyük il olan Ankara,İzmir ve İstanbul'da aday çıkarmayarak bu illerde AKP adaylarına destek vermeyi kabul etmişti.

Yine HABER GLOBAL'in özel haberine göre buna karşılık başta Adana,Mersin ve Isparta olmak üzere MHP'nin elindeki 8 ilde de AKP,MHP adaylarını destekleyecekti.

Peki N GAZETE'de yazdığı 21. Kasım 2018 tarihli ANKARA'DA SON KULİSLER başlıklı köşe yazısında Nuray Başaran ne demişti?

Başaran yazısında MHP'nin yeniden aday göstermediği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a AKP'nin teklif yaptığını buna karşılık MHP'ninn Bahçeli-Erdoğan görüşmesinde görüşmenin ilk maddesi olarak bu konuyu gündeme getireceğini ifade etmişti.

İşte Başaran'ın 21 Kasım'da köşesinden yazdıkları...

"...

Önce MHP, Burhanettin Kocamaz’a , ‘belediye başkanlığından da istifa et’ çağrısı yaptı. Sonra da MHP kulislerinde,  bugün gerçekleşecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan görüşmesinde ana pazarlık konusunun Mersin ve Burhanettin Kocamaz olacağı konuşulmaya başladı. 
 

Bugünkü görüşmede, Erdoğan’a Devlet Bahçeli’nin Burhanettin Kocamaz’ın Ak Parti adayı olmaması şartını getireceği ve 6 ili isteyeceği konuşulmaya başladı."

Peki sonuçta ne oldu?

AKP, Mersin'i yeniden MHP'ye bıraktı hem de 7 il daha vererek...

Yani N GAZETE'de Nuray Başaran'ın dedikleri aynen çıktı...

İşte N GAZETE farkı ile N GAZETE okuyucularının daha görüşme gerçekleşmeden öğrendikleri bilgileri bugün ulusal haber kanallarının ÖZEL HABER olarak vermesi de bizim ayrıcalığımız...

Bizi takip etmeye devam edin...
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler