N GAZETE ASKİ'Yİ YAZDI;HÜRRİYET TAKİP ETTİ

N GAZETE ASKİ'Yİ YAZDI;HÜRRİYET TAKİP ETTİ

Dün, ngazete.com'un yaptığı ASKİ'deki usulsüzlük ve mevzuata aykırı işler ile ilgili özel haber,bugün Hürriyet gazetesinin gündemine girdi.

Dün, ngazete.com'un yaptığı ASKİ'deki usulsüzlük ve mevzuata aykırı işler ile ilgili özel haber,bugün Hürriyet gazetesinin gündemine girdi.

 

ngazete.com Genel Haber Koordinatörü C.Eren Çelik'in Sayıştay raporuna dayanarak ASKİ'deki usulsüzlük ve mevzuata aykırı işlemleri yazdığı ASKİ skandalı haberinin, 'ASKİ'nin kendi su aboneliği olmaması' ile ilgili bölümünü bugün Hürriyet gazetesi internet sitesi aracılığıyla okuyucularına duyurdu.

 

Hürriyet'in haberi şu şekilde:http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/aski-kendi-binalarina-abonelik-yaptirmamis-41006063

 

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ile ilgili 2017 Sayıştay Denetim Raporu’nda ASKİ’nin kendi binalarında su-atıksu aboneliğinin bulunmadığına ilişkin tespit dikkat çekti. Raporun ‘Denetim Görüşünü Etkilemeyen Tespit ve Değerlendirmeler’ kısmında “ASKİ Genel Müdürlüğü hizmet binaları ile tesislerinde su-atıksu aboneliklerinin bulunmadığı tespit edilmiştir” denildi.

 

İSKİ yönetmeliğinin örnek gösterildiği Sayıştay Raporu’nda su ve kanal idarelerinin su-atıksu aboneliklerine ilişkin herhangi bir muafiyetin düzenlenmediğine dikkat çekilerek, abone sayıldıklarına vurgu yapıldı.

 

SAYIŞTAY ASKİ’YE : ‘ABONELİKLERİNİZ NEREDE?’

 

Sayıştay, ASKİ’nin gerek hizmet binalarında ve gerekse tesislerinde su-atıksu aboneliklerinin yapılarak faturalandırılmasını ve bu giderlerin bir maliyet unsuru olarak dikkate alınması gerektiğini belirtti. ASKİ ise Sayıştay’a şu yanıtı verdi: “Kuruluşumuz bünyesinde hizmet binaları ve tesislerinde tüketilen su ve atıksuya ilişkin olarak aboneliklerin yaptırılmadığı hususu belirlenmiş ise de idaremiz adına 73 adet abonelik yapılmış olup, sayaçların okuması her ay düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.” Sayıştay Raporu’nda konunun sonraki denetimlerde izleneceği kaydedildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler