N GAZETE ANALİZ: SUUDİ ARABİSTAN'DA İNGİLTERE-ABD GÜÇ SAVAŞI DERİNLEŞİYOR

N GAZETE ANALİZ: SUUDİ ARABİSTAN'DA İNGİLTERE-ABD GÜÇ SAVAŞI DERİNLEŞİYOR

Suudi Arabistan'da Başkan Trump'un desteği ile ülkede "fiilen" iktidarı ele geçiren Prens Muhammed bin Salman'a karşı Suudi hanedanı bölünmüş durumda...Salman karşısında İngiliz destekli Prens Ahmet Bin Abdülaziz'i tahta geçirmek isteyen hanedan üyeleri g

C.EREN ÇELİK

ABD'de Trump'un  başkan seçilmesinden sonra yaptığı en önemli uluslararası hamlelerden bir tanesi kurulduğu günden bu yana İngiliz nüfuzunda olan Suudi Arabistan Kraliyet ailesi içerisindeki İngiliz nüfuzunu kırmak olmuştu.

Trump tarafından desteklenen Prens Muhammed Bin Salman önce veliaht prens ilan edilmiş,daha sonra gerçekleştirdiği saray darbesi ile de ülkede yönetimi "fiili olarak" ele almıştı.

Ancak İngiltere'nin Suudi Arabistan üzerindeki etkinliğini bırakmaya hiç niyeti olmadığını, halen pek çok devlet kurumunda ve onlarca prens üzerinde İngiltere etkisinin olduğunu ve Suudi Arabistan'da İngiltere ile ABD arasında bir "GÜÇ SAVAŞI" yaşandığını daha önce yazmıştık.

İşte Kaşıkçı cinayeti sonrasında Muhammed Bin Salman'ın uluslararası arenada ciddi prestij kaybI yaşayarak tepkileri üzerine çekmesi Suudi Hanedanı içerisindeki Salman karşıtlarının seslerini daha da gür çıkarmaya başlamasına sebep oldu...

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'a bir prens "geri döndü": Ahmet bin Abdülaziz....

Kimdir bu mPrens Ahmet Bin Abdülaziz? Kendisi uzun yıllar İngiltere'de Londra'da kalmış ve İngiliz develeti ve istihbaratı ile yakın ilişkiler tesis etmiş bir isim.

O nedenle Prens nAhmet Bin Abdülaziz'in Suudi Arabistan'a dönüşünde takınacağı tavır merakla bekleniyordu...

Ve nitekim Prens Ahmet Bin Abdülaziz ülkesine dönüşte ayağının tozu ile pek çok prensin korkudan konuşamadığı bir ortamda Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'a bayrak açarak Salman'ın Veliaht Prens ilan edilmesine karşı çıktığını açıkladı.

Bu açıklamanın hemen ardından Suudi Arabistan'da ciddi bir hareketlilik yaşanıyor,onlarca prensin özellikle Suudi devlet kadroları ve istihbaratı üzerinde etkisi olan Prens Ahmet Bin Abdülaziz ismi etrafında Salman'ı devirmek için birleştiği ifade ediliyor.

Ülkede yaşanan asıl güç savaşı ise Rockefeller ile Rothschild Aileleri arasında yaşanan güç savaşı ve asıl konu da Suudi petrol şirketi ARAMCO'nun özelleştirilmesi.

Rockefeller Ailesi ABD üzerinden ARAMCO özelleştirmesinin New York Borsası'nda gerçekleştirilmesini sağlamak isterken Salman'ın önünü de bu nedenle açtı.

Rothschild Ailesi ise özelleştirmeyi Çin-Shangay Enerji Borsası'nda gerçekleştirmek istiyor.

Hatırlanacağı gibi öldürülen Cemal Kaşıkçı da ARAMCO'nun Çin üzerinden özelleştirilmesini savunan Prens Tellal ve Prens Türki ekibine yakınlığı ile biliniyordu.

Şimdi ise Ahmed Bin Abdülaziz'in başta İngiltere olmak üzere Batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak Suudi Arabistan'a dönüşü, Salman'a muhalif olan prenslerin desteğini alması ve devlet içerisinde özellikle istihbarat ve güvenlik ağındaki etkisi göz önüne alındığında,Salman'a karşı Ahmed Bin Abdülaziz'in açtığı muhalefet bayrağı aslında bu ülkedeki ABD-İNGİLTERE nüfuz savaşının derinleşerek büyüdüğünü bize gösteriyor.

Şimdi merak edilen ise Prens Salman'ın tüm bu yaşanan gelişmelere ABD desteği ile nasıl bir karşı hamle yapacağı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler