Mustafa’nın Hikâyesi…

Yer: Hakkâri Dağ Ve Komando Tugayı, 2.Dağ Ve Komando Taburu, 5.Dağ Ve Komando Bölüğü. Tugay Komutanı Osman Pamukoğlu. 

Tarih: 01Temmuz 1995. Sınır dışında (Ejder- 2) Kuzey Irak Operasyonu gerçekleştirilmektedir. (1640- 09 -21 Rakımlı Tepe Mevkii ) Kuzey Irak’ta 08 Temmuz 1995 gece saat 02:00 civarı.  Devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve güvenliğine kasteden 30 kişilik kalabalık terörist unsurlar ile çatışma başlar. Ve sabah 04:30 sularına kadar şiddetli çatışma devam eder. Söz konusu çatışma sırasındaki sıcak temasta atılan roket parçalarıyla,  sağ bacağından ve sol kolundan yaralanır Samsun Alaçamlı Mustafa Kurubacak. Ancak durumuna şükreder. Çünkü Mustafa’nın aynı çatışmada 2 arkadaşı şehit olur. 6 yaralı vardır ama bölücü unsurlara da geçit verilmemiştir. Önemli olan da budur.

Halen o tugayın( 2.tabur 5.bölüğün) bir destanıdır o gece yaşananlar TSK’da. 22 kişilik kahraman vatan evladı  1640- 09 -21 Rakımlı Tepe Mevkii Tepesini ölümüne savunmuş ve teslim etmemiştir.

Gün aydınlandığında, 08.Temmuz 1995 sabah saat 06.00 sularında Askeri Helikopter İle  şehit ve  yaralı gazi arkadaşlarıyla Hakkari Asker Hastanesine getirilir Mustafa. Durumu acil olduğu İçin oradan Askeri  Helikopter İle Van Asker Hastanesi ’ne götürülür. Tüm acil müdahaleler yapıldıktan sonra 09 Temmuz 1995 günü de  Askeri Casa  Uçağı İle  Ankara G.A.T.A Hastanesine kaldırılır. Tüm tedavi ve tetkikleri yapılır ve 10 gün sonra da taburcu edilir.  

İyileştiğini söylerler ama artık vücudunda organlarının yanı sıra başka misafirler de vardır. Bundan sonra hayatına,  çıkarılamayan şarapnel parçaları İle devam edecektir.

Halen sağ  bacağında ,sol kolunda şarapnel parçaları ve  sol gözünün 8 İla 12 istikametinde yabancı cisim şarapnel parçaları  bulunmaktadır. Gözündeki şarapnel parçalarını çıkartamadıkları İçin Ankara G.A.T.A Hastanesinde Yabancı cismin etrafı lazer İle 12 atış yapılarak görmeye zarar vermesi engellenir.  Mustafa, tedavileri bittikten sonra birliğine 10günlük iş gücü kaybı İle geri döner.

Ve uzuv kaybı olmadığı için gazilik verilmez. Yani kayıplara bakılıp fazlalıklar (Vücudunda kalan şarapnel parçaları) hesaplanmadığından gazi sayılmamıştır. Ancak vücudundaki bu ‘fazlalık’lar yıllar içinde Mustafa’yı hiç rahat bırakmamıştır.

Yıllar sonra önce görme kaybı nedeni İle sadece sol gözünden İstanbul Kuledibi  Beyoğlu Göz Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Katarakt Ameliyatı oldu Mustafa. Şimdi ise çenesinde kalan şarapnel parçalarının vücudunu yavaş yavaş zehirlediği ortaya çıkmıştı. Çeneye yakın bölümde olan şarapnaller de  dişlerini eritti. Şimdi acil ameliyat olması gerekmektedir. Mustafa’ya bu ayın 14’üne ameliyat günü verildi. Mustafa bir ‘oh’ çekti. Ameliyat olup sağlığına kavuşacaktı. Ancak ameliyat öncesinde doktor alması gereken ilaçları ve reçeteyi verince o sevinç çaresizliğe dönüştü. Hem ilaçlar Türkiye’de yoktu hem de bunun için 500 Dolar gerekiyordu. Ve ‘gazi’ bile saymadığımız Mustafa hala daha bu ilaçları alamadı. Bu satırları yazarken TV’ler Afrin’den şehit ve yaralı haberlerini veriyordu…Biliyorum bunu okuyan bir çok kişi bu ilaçları düşünmeden almak isteyecektir. (Ki ilaçların listesi bende mevcuttur.) Ama Mustafa durumundaki 17 bin malul sayılmayan gazilerin arasında kimbilir daha ne ilaçlara ihtiyacı olanlar vardır?  Hikayeleri yazmaya devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.