MÜSİAD, 'Gölge CİA'i Türkiye'ye davet etti

MÜSİAD, 'Gölge CİA'i Türkiye'ye davet etti

Adı George Friedman. Stratejist, siyaset bilimci. Stratfor adlı düşünce kuruluşunun kurucusu ve başkanı... Kuruluşu "gölge CIA" olarak biliniyor.

Birçok ülkedeki iktidara en yakın isimleri bilgi kaynağı olarak maaşa bağlayıp TR705 gibi kodlar altında kullanıyorlar. 

Topladığı bilgileri CIA, ABD Deniz Kuvvetleri, ABD Deniz Piyadeleri, Pentagon gibi devlet kuruluşları başa olmak üzere parasını ödeyen herkese satıyor. O kadar muteber ki, birçok ülke bu astronomik rakamları ödüyor...

Sadece ABD kurumları 500 bin dolardan fazla ödemiş.

Sözgelimi, Başkanların sağlığı hakkındaki bilgiyi Wikileaks sızdırmadan önce parasını ödeyen birçok kuruluş veya ülke satın almış olabilir.

Wikileaks olmasaydı mesela Rus Gizli Servisi veya ABD'li bir korgeneralin bildiği bu bilgiyi biz öğrenememiş olacaktık. Stratfor bu işi yapabilmek için her biri konusunda uzman olan eski CIA, Pentagon ve Dışişleri bürokratlarını çalıştırıyor...

Şimdi, hükümete yakın Müstakil Sanayici ve iş adamları Derneği (MÜSİAD) 27 Kasım'da düzenleyeceği Vizyoner 19 toplantısına 'Gölge CIA' olarak tanınan George Friedman'ı konuşmacı olarak devet etti. 

George Friedman, Macaristan doğumlu bir Yahudi. Bakalım MÜSİAD üyeleri bu kişiden ne öğrenecek? 

BEN OLSAM: JET FADIL'I DAVET EDERDİM

Aydınlık Ekonomi Müdürü Recep Erçin de, "Peki bütün bu olanlardan acaba Stratfor'un TR705 kod adlı kaynağının haberi var mıdır? Ben MUSIAD'ın yerinde olsam Jet Fadıl'ı veya Bitcoin Safiye'yi konuşmacı yapardım.MÜSİAD "Gölge CIA" Stratfor'un kurucusu ve yaklaşık 20 yıl boyunca CEO'luğunu yapan George Friedman'ı MüsiadVizyoner19 'da konuşmacı yapmış" diye yazdı.

screenshot-2019-11-09-musiad-golge-ciayi-turkiyeye-davet-etti.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler