MIT, Ekonomist Acemoğlu'na En Yüksek Öğretim Üyeliği Ünvanını Verdi

MIT, Ekonomist Acemoğlu'na En Yüksek Öğretim Üyeliği Ünvanını Verdi

Dünyada en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomist arasında gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) Prof. Daron Acemoğlu, kurumda bir öğretim üyesine verilen en yüksek ünvan olan "Enstitü Profesörlüğüne" seçildi.

MIT'in açıklamasında Acemoğlu'nun devlet yönetimi, teknolojik icatlar, işçilik ve küreselleşme hakkında etkileyici çalışmaları olduğu belirtildi.

MIT'in rektörü Rafael Reif açıklamasında, "Enstitü profesörü olan Acemoğlu MIT'in aslında ne olduğunu temsil ediyor: cesaret, titizlik ve gerçek dünya üzerinde etki" ifadelerini kullandı.

Reif, Acemoğlu'nun akademideki başarılarına dikkati çekerken, "Çalışmaları dünyayı daha iyi bir yer yapmamızda önemli bir rol oynayacak" ifadelerini kullandı.

Acemoğlu kendisine 'Enstitü Profesörü' ünvanının verilmesinin kendisini onurlandırdığını söyledi ve "Bütün kariyerimi MIT'te geçirdim ve bu takdir beni mutlu etti.

Şu anda ABD'nin önde gelen üniversitelerinden MIT'te 12 Enstitü Profesörü ve 11 tane de  emekli Enstitü Profesörü bulunuyor.

Avukat Gönenç Gürkaynak konu ile yaptığı paylaşımda, "Kıymetli dostum Daron, MIT'de Institute Professor oldu.

Bu ünvan, şu demek: MIT, "kurum olarak beni düşünen, insan olarak Daron'u düşünebilir, değerlerimi öylesine temsil ediyor" diyor.

MIT gibi bir üniversiteden bu en yüksek akademik ünvanı almak muazzam bir onur. Gurur verici" yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler