MISIR,KAMUSAL ALANLARDA PEÇEYİ YASAKLIYOR!

MISIR,KAMUSAL ALANLARDA PEÇEYİ YASAKLIYOR!

Mısırlı milletvekili Ghada Ajami, Mısır parlamentosuna kamusal alanlarda yüzü örten peçeyi yasaklayacak bir kanun tasarısı sunulduğunu bildirdi.

 

Mısırlı milletvekili Ghada Ajami, Egyptian Streets’e yaptığı bir telefon röportajında,Mısır parlamentosuna kamusal alanlarda yüzü örten peçeyi yasaklayacak bir kanun tasarısı sunulduğunu bildirdi.

Mısır’da bütün yüzü örten peçenin 2013’ten bu yana büyük bir tartışma konusu olduğunun altı çizildi.

Tasarıda,restoran,park,sosyal kuruluşlar ve eğitim kuruluşlarında peçe giymeye devam eden kadınlara tokat atılması halinde 1,000 Mısır Lirası ($55) para cezası ödenmesi de öngörülüyor.

Hukukçular ise,bu hükmün,kanun uygulaması yerleşene dek kadını koruma altına alma amaçlı konulduğu yorumunu gerçekleştirdi.


 

Niqab

 

Özgürlük Denilen Burka,Suç Aletine Mi Dönüştü?

Ghada Ajami,"Devlet kuruluşlarını hedef alan ve hem terör suçlarını hem de cezai yaptırıma tabi diğer suçları arttırmayı hedefleyen girişimlere şahit olduk.Bunlar,bu konuda kesin kararlar alınmasını hızlandıracaktır." dedi.

Kamusal alanlarda terör suçlarını veya başkaca suçları işlemek isteyen çoğu erkeğin peçe kullanma yolunu seçtiği bildirildi.

“Şu an terörizm ile süregelen bir savaş içerisindeyiz.Terörizmi sona erdirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Peçe,birçok kişi tarafından işledikleri suçları örtbas etmek amacıyla kullanıldı,bazılarının dediği gibi şahsın özgürlüğünün bir parçası olarak değil.” açıklamasında bulundu.

Diğer bir Mısır milletvekili Mohamed Abu Hamed de,The Arab Weekly gazetesinin bildirdiğine göre, “Geçmişte meydana gelen terör saldırılarının bazıları,peçe giyen kişiler tarafından gerçekleştirildi.Bazı erkekler de polisten kaçmak ve suç işlemek için peçe giydi” şeklinde ekledi.

Dünyanın Birçok Yerinde Yasaktı

Kuzey Afrika ülkelerinde ve Cezayir’de de kadınların çalışırken yüzlerini örten peçe giymeleri yasaklanmıştı. Danimarka,Avusturya,Fransa,Belçika ve Hollanda’da da burkalar ve yere kadar uzanan etekler yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler