Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? Miraç Kandili 2021 hangi tarihte kutlanacak?

Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? Miraç Kandili 2021 hangi tarihte kutlanacak?

Miraç Kandil 2021 vatandaşların yakından takip ettiği konu başlıklarından oldu. Üç ayların ilk kandilini geçtiğimiz haftalarda idrak etmiştik. Peki, Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 dini günler takviminde yayımladı. Müslümanların önemli zaman dilimlerinden biri olan kandillerde İslam alemi birlik ve beraberlik içinde yaratıcısına kulluk vazifesini gerçekleştiriyor. Üç ayların manevi iklimine girdiğimiz bu zaman dilimlerinden bol bol ibadet ediliyor. Son olarak 18 Şubat tarihinde Regaip Kandili kutlanmıştı. Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? Miraç Kandili 2021 hangi tarihte kutlanacak?

KANDİL NE ZAMAN?

En yakın kandil Miraç Kandili olacak. Miraç Kandili 10 Mart Çarşamba günü eda edilecek.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Miraç Kandili gecesinde nafile namazı kılınır. Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz'in Allah'ın huzurura çıkarak, dönüşünde 5 vakit farz namazı ümmetine müjdelediği gecedir. Recep ayının 27. Gecesinde gerçekleşen miraç mucizesi, Hz. Muhammed (s.a.s) Cebrail ile birlikte Mekke'den Kudüs'e geçtiği, Kudüs'te Peygamber Efendimiz (s.a.s)'i gelmiş geçmiş tüm peygamberlerle karşılaştığı çeşitli kaynaklarda aktarılmaktadır. Kudüs'te Kubbet'üs Sahra'ya gelen Hz. Muhammed (s.a.s), Muallak kayasından göğe yükselmeye başlar ve 7 kat semayı tek tek geçerek Allah'ın huzuruna varmıştır.

Müslümanlar için büyük bir mucize olan bu gecede namaz farz olarak müjdelendiği için, bu gece daha çok namaz kılarak tövbe edilmesi alimler tarafından tavsiye edilmektedir.

O gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed göğe yükselerek kullarına namazı müjdelediği için bol bol kaza namazı ve nafile namaz kılınması tavsiye edilmektedir. Bunun dışında bir namaz vardır ki Allah rızası için kılındığı takdirde tüm günahların affedileceği müjdelenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler