MİLLİ SEFERBERLİK

Sevgili okuyucularım,cuma gecesi hükümetimiz tarafından alınan iki günlük sokağa çıkma yasağı sonrası yaşananları izleyince SEFERBERLİK konusu ve onla ilintili olabilecek konuları yazmaya karar verdim.

Bir ülke için hele ki bizim ülkemiz gibi dünyanın en stratejik ülkelerinden biri için seferberlik konusu çok önemli bir konudur.

Seferberlik barış ortamında devamlı ülkenin iç ve dış her türlü tehdit algısına göre hazırlık yapılan ve her türlü savaş,afet ve ilgili diğer tüm konularda çalışılan en önemli kurumdur.

Vatandaşımıza ilk önce SEFERBERLİK kurumları ve bunun yurt sathındaki dağılımı hakkında bilgilendirmek gereklidir.

Seferberlik tüm bakanlıklarımız ve bunlara bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda en tepeden en aşağıya İl, ilçe, köy mezra seviyesine inen ülkemizde çok geniş çalışma ağı olan bir yapıdır.

İlgili tüm bakanlıkların kendi ilgi alanında seferberlik birimleri vardır,hepsi kendi yetki alanlarındaki barış ve harp ortamındaki konularda seferberlik çalışmaları yapar,,bu çalışmalar tüm bakanlıklar ve  şu anda yeni olduğu için BAŞKANLIK makamı ve MİLLİ GÜVENLİK KURUMU içindeki ilgili birimlerde çalışma koordinasyon birimleri olduğu gibi en yetkili ve kanunlar ve çalışma düzeni ile ilgili  konuları yöneten MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ve GENEL KURMAY BAŞKANLIĞIDIR.

Bilindiği gibi de GENEL KURMAY BAŞKANLIĞIMIZA bağlı SEFERBERLİK TETKİK KURULU vardır,SİLAHLI KUVVETLERİ ilgilendiren ana konu olduğu için yurt sathında bu konular üzerine çalışan bölge başkanlıklarımız vardır.

CORONA virüsünün tüm dünyayı etkilediği bugünlerde SEFERBERLİK çok önemli bir konu olarak önümüze gelmiştir.

Bu kadar geniş konuda vatandaşımıza vereceğim kısa bilgilendirme şu olacaktır.

Ülkemizdeki her türlü gıda,yakıt,ilaç,kimyasal ham maddeler den tutunda aklınıza gelebilecek her türlü malzemenin ne kadar stoklu olduğu ülkedeki kriz durumu geçene kadar stokların ne kadar yeterli olacağı bunların acil şekilde temini ülkedeki sıkıntılı durumda tarım arazilerinin kullanımı hayvancılığın konuşlanmasından akla gelebilecek her türlü konu.

Bunların lojistiği ve ilgili konular çok geniş bir çalışma ve ihtisas konusudur.

Örnek kısa vereceğim evinizin önündeki 4x4 jipiniz yada transporter, kamyon,tırınız, beylik silahınız, av silahlarınız valilikler ve kaymakamlıklarda bulunan SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI tarafından tasnif edilmiş gerekli olduğu zaman size bildirim yapılarak geriye iade edilmek üzere teslim edilmesi sizden istenilebilir lüzum üstüne.
ya da AVM sağlık bakanlığı tarafından SEFERBERLİK yetkisiyle hastaneye dönüştürülmek üzere,TARIM,HAYVANCILIK,ORMAN BAKANLIĞI beş yıldızlı otelinizin havuzlarında canlı balık yetiştirmek,bahçesi varsa ilgili tarım ve hayvancılık konusunda SEFERBERLİK anında kullanılmak üzere sizden teslim alabilir…

Kısacası SEFERBERLİK yönetimi BARIŞ döneminde sessiz bir ORDU iken savaş,afet ve diğer konuların tehdit oluşturduğu dönemde vatandaşın anlayacağı şekilde bir DEVLET HOLDİNGİ şeklinde yönetilebilir.

Bunun İÇ asayiş ve  DIŞ MUHAREBE HARP çalışması da yine yan kol olarak düzenlenmiştir.

Bu SEBERBERLİK  günleri sayılabilecek dönem açısından bugün 26.GENEL KURMAY BAŞKANIMIZ sayın İLKER BAŞBUĞ komutanımızın duayen gazeteci sayın UĞUR DÜNDAR ile yaptığı röportajda SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİ(SSCB) 1979 yılında AFGANİSTAN'ı işgal etmesi ile SOVYETLER BİRLİĞİNİN ve komünizimin çöktüğü hakkında beyanatı var röportajın içinde,bu çok anlatılan hatalı bir analizdir,ama başta ABD özellikle bu propagandayı yapmıştır.

SSCB çökmesi iki süper gücün çok uzun zaman ekonomilerini silahlanma yarışında harcadıkları içindir.

SSCB başkanı LEONİD BREJNEV ve ABD başkanı JİMİ CARTER döneminde iki ülkeninde merkez bankaları erimiş dünyadan stok rezerv değerli maden ve para tedariki için yarışa girmişler bu yarışta ve rekabette BATI ALMANYANIN elinde birikmiş yüksek emtiayı ABD borç alarak FED ve FORT NOKS'ta stoklayınca SOVYETLER  BİRLİĞİ savaşı kaybetmiş oldu,daha sonra AVRUPA bankalarına kendi parası RUBLEYİ düşük satıp yüksek alarak borç almış olsa da sistem dünya sistemi kapitalizme entegre olmayınca EKONOMİK çöküş ile SOVYETLER BİRLİĞİ de çöktü.

Kısacası savaşların her türlüsü,afetlerde dünya üstündeki farklı kriz anlarında para ve değerli maden ülkeler için en önemli stoklar.

Bunların doğru kullanımı da BARIŞ zamanında en çok dikkat edilecek ve güvenliği yüksek derecede korunacak materyaller.

Ülke ekonomisinde stok kabiliyetinin olmaması demek ülkenin bölünmez bütünlüğünün devletin var olmasının ortadan kalkması demek.

Sayın komutanımız İLKER BAŞBUĞ paşamızın bu röportajı ile kendisinin komutan olduğu ANKARA SEFERBERLİK TETKİK KURULU bölge başkanlığının kozmik odalarının içinde şu bilgiler olabilir mi? FETÖ terör örgütünün bazı operasyon tarihlerini kendisi önemli günlere getirdiği buna da örnek olarak 18 mart ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİ vermesi yine geçen yıl yaptığı bir röportajında okumuştuk.

Sayın komutanıma soracağım sayfamdan şu olacak.

7 Şubat,17-25 Aralık,15 Temmuz,25 Ağustos gibi tarihleri FETÖ terör örgütü KOZMİK ODA'daki bilgiler içinden sağlamış olabilir mi?

Bu tarihler KOZMİK bilgileri ihtiva eden tamamlayıcı konulardan alınmış olabilir mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.