MIKE POMPEO: ''F-35 VE S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN AYNI ANDA KULLANILMASI TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL''

MIKE POMPEO: ''F-35 VE S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN AYNI ANDA KULLANILMASI TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL''

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin F-35 savaş uçakları ve Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini aynı anda kullanılmasının teknik olarak mümkün olmadığını belirtti.

ABD Senatosu'nun Dışişleri Komitesi'nde konuşan Pompeo, "(ABD Savunma Bakanlığı) Pentagon'da bana anlattıklarına göre, büyük oranda S-400'ün faaliyet gösterdiği hava sahasına aynı anda F-35'i göndermek mümkün değil. Bu pek teknik bir açıklama olmadı belki ama bu teçhizat bir arada bulunamaz, bunu dışişleri ve askeri iletişim kanallarından (Türkiye'ye) net bir şekilde ortaya koyduk. Bu çok ciddi teknik sorun" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemlerini teklif ettiklerini hatırlatan Pompeo, "Bu teklif inceleniyor, ayrıntılar üzerinde çalışılıyor" dedi.

Türkiye'ye, "F-35 için önemli parçalar ürettiğini ve sadece alıcı değil, teslimat zincirinin önemli bir halkası olduğunu" net bir şekilde anlattıklarını dile getiren ABD'li bakan, "Ancak S-400'ü almaları durumunda tüm bunların var olamayacağını ortaya koyduk" diye ekledi.

Pompeo ayrıca Türkiye'nin S-400 anlaşmasını yerine getirmesi durumunda bunun yaptırımlara yol açabileceğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler