MIKE PENCE'DEN VENEZUELLALI MUHALİFLERE ÇAĞRI: ''ÖZGÜRLÜK İÇİN SESİNİZİ YÜKSELTİN''

MIKE PENCE'DEN VENEZUELLALI MUHALİFLERE ÇAĞRI: ''ÖZGÜRLÜK İÇİN SESİNİZİ YÜKSELTİN''

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti karşıtlarına ve muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclise desteğini dile getirdi.

Mike Pence, bir video mesajı yayımlayarak, "ABD'nin sarsılmaz desteğinin, ülkelerine demokrasi getirme çabaları gösteren Venezüellalılarla olduğunu" belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu "iktidarı elinde bulundurma konusunda meşru dayanağı olmayan bir diktatör" olarak nitelendiren Pence, ABD'nin, halkın seçtiği Ulusal Meclisi Venezüella'daki demokrasinin son izi olarak tanıma konusunda diğer özgürlük seven ülkelere katıldığını kaydetti.

Ulusal Meclis Başkanı ve muhalefet lideri Juan Guaido'nun, geçici bir hükümet kurma çağrısını desteklediğini ifade eden Pence, Amerikan halkının ülkede demokrasi sağlanana kadar Venezüellalılarla birlikte olacağını aktardı.

Pence, Venezüella halkına "özgürlük için seslerini yükseltmeleri" çağrısı yaptı.

DARBE GİRİŞİMİ

Venezüella Kurucu Meclis Başkanı ve iktidardaki Venezüella Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, dün, Devlet Başkanı Maduro hükümeti karşıtı ayaklanma çağrısı yapan Ulusal Muhafız Birliğinden 27 kişinin tutuklandığını açıklamıştı.

Ülkede üniformalı bir grubun çektiği, sosyal medyada paylaşılan bir dizi video üzerine bazı kişilerin sokaklara döküldüğü, güvenlik güçlerinin de göstericilere müdahale ettiği aktarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler