Migros'tan Çalışana Tehdit!

Migros'tan Çalışana Tehdit!

Migros, kasiyer olarak çalıştığı markette hem çalışanların hem de müşterilerin sağlığının nasıl hiçe sayıldığını anlatan market işçisini tehdit etti.

Birgün'de yer alan habere göre; Migros’un küçük bir mağazasında çalışan Nergis D., iş arkadaşının koronavirüse yakalanmasının ardından yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşmıştı. İşçi, kendilerinden vakayı gizlemelerinin istendiğini, ertesi gün tam kadro işe çağrıldıklarını, mesai başladıktan 4 saat sonra muayeneden geçirildiklerini, bu süre içinde müşterilerle temaslarının sürdüğünü, sonuç olarak yalnızca kendisinin karantinaya gönderildiğini, diğer arkadaşlarına test bile yapılmadığını anlatmıştı.

YASAL MÜEYYİDE’ HATIRLATMASI

İşçiye hitaben bir açıklama yayımlayan Migros, “müşterilerinin ve çalışanlarının sağlık ve güvenliğinin her zaman birinci önceliği” olduğunu iddia etti. Salgın sürecinden başından beri tüm sektöre örnek olacak birçok hijyen uygulamasını devreye soktuğunu ve bunun için tüm imkânlarını seferber ettiğini ileri süren Migros, istifa eden işçinin anlattıklarının gerçeği yansıtmadığını savundu. Şirket ayrıca, “Asılsız söylentilerle, yanlış bilgilerin yayılımına neden olmanın yasal müeyyideleri olduğunu hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullanarak işçiyi tehdit etti.

YÜZLEŞİN: SUÇLU SİZSİNİZ!

Bu tehdide yanıt, Market İşçileri Dayanışma Ağı’ndan geldi. Twitter’da Şok, A101, Migros ve BİM gibi marketlerde çalışan işçilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdiği @MarketIscileri hesabı, şu paylaşımı yaptı: “Migros sorunları görüp müdahale edeceğine yüzsüzce kendini aklamak ve kurumsal kimliğini korumak adına tüm yükü işçinin sırtına yıkıyor. Kamuoyu açıklamasını yaparken tehdit dili kullanarak korku salamazsınız. Yüzleşin: Suçlu sizsiniz!”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler