MGK Sonrası Bildiri Yayınlandı

MGK Sonrası Bildiri Yayınlandı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı 6 saat sürdü. Kritik MGK sonrası yazılı açıklama geldi.

S-400 VE F-35 KONUSU MASAYA YATIRILDI

MGK toplantısında, Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölge, Fırat'ın doğusuna olası operasyon ve Kuzey Irak'ta yapılan operasyonlar, Türkiye'ye teslimatına başlanan S-400'ler, ABD'nin F-35 kararı, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ele alındı.

PENÇE HAREKATI VURGUSU

Milli Güvenlik Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe harekatları bölge tamamen temizlenene kadar devam edecek.

Sınır güvenliğimiz çerçevesinde bölge tüm terör örgütlerinden temizlenerek 'barış koridoru' inşası için gayret edilecek" denildi.

DOĞU AKDENİZ MESAJI

MGK açıklamasında ayrıca, ''Doğu Akdeniz'deki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik bölge barışı ve istikrarını esas alan, iş birliğinin gelişimine katkıda bulunan, kararlı ve ilkeli tutumumuzun sürdürülmesinin hayati önem arz ettiği kaydedilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Bildiride, Türkiye'nin stratejik ortaklık, savunma ve güvenlik iş birliği konusundaki hassasiyeti ve beklentileri dile getirildi.

NATO MÜTTEFİKLERİNDEN AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ

MGK Bildirisi'nde, NATO Antlaşması ile ikili anlaşmaların ruhuna uygun olarak, Türkiye'nin uluslararası hukuk ve ahde vefa ilkesi çerçevesinde taahhütlerine ve sorumluluklarına riayet ettiği, müttefiklerinden de aynı hassasiyeti beklediği ifade edildi.

ERBİL SALDIRISI AYDINLATILACAK

Ayrıca bildiride, Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomatın şehit edildiği saldırının aydınlatılması hususundaki çalışmaların takip edileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler