MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: ''S-400 İLE İLGİLİ ABD'NİN DAYATMALARINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL''

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: ''S-400 İLE İLGİLİ ABD'NİN DAYATMALARINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün S-400 ile ilgili ABD'nin dayatmalarını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Hatay'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği'nin açılışında konuştu.

Rusya'dan alınacak S-400'lerle ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, "Bugün S-400 ile ilgili ABD'nin dayatmalarını kabul etmemiz mümkün değil" vurgusu yaptı: "Bir dış politika izlemeye çalışıyoruz. Elbette bağımsız bir devletiz. NATO üyesiyiz, müttefikliğimiz var. Evet bir çok uluslararası örgüte üyeyiz. Avrupa Birliği'ne üye olmak için zor bir hedef koyduk ve zorlukları da görüyoruz. Avrupa Birliği'ne üye olmamız ya da onlarla iyi bir ilişki içerisinde olmamız onların bizim dış politikamızı sorgulamasına meşrutiyet kazandırmıyor.

Biz bağımsız bir devletiz, kararlarımızı kendimiz alırız. Bugün ABD’nin S-400 alınımı ile ilgili dayatmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Esasen ABD’ye biz 'Eğer bu konularda bir endişeniz varsa gelin ortak bir çalışma grubu oluşturalım, NATO da içerisinde olsun' dedik. Bunu kabul etmeyip de her şartta 'S-400 almayacaksınız' diyen bir ülkenin dayatmasını kabul etmiyoruz, reddediyoruz."

Suriye'deki gözlem noktasına saldırıyı da değerlendiren Çavuşoğlu, "Rejimin bu saldırganlığını da kabullenmemiz mümkün değil ve İdlib Muhturası'na da aykırı, Rusya'yla imzaladığımız. Burada rejimi durdurmak da Suriye konusunda yakın iş birliğinde çalıştığımız Rusya'nın ve İran'ın sorumluğudur. Çünkü her ikisi de rejimin garantörüdür" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler