Meteoroloji Uyardı: Hava Sıcaklıkları Daha da Artacak

Meteoroloji Uyardı: Hava Sıcaklıkları Daha da Artacak

Ramazan ayının ilk 3 haftasında hava sıcaklıkları yer yer mevsim normallerin altında seyrettiğini hatırlatan Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin

Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz bu günlerde Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi ile sıcaklıkların, mevsim normallerinin 8-10 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Dün başlayan sıcak hava dalgası bugün etkisini iyiden iyiye hissettirmesi bekleniyor. Sıcak hava dalgası cuma gününe kadar bölgede etkili olacak.

İç kesimlerde ise sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. İlerleyen günlerde bu sıcaklıkların, 33-34 derecelerde seyretmesinden sonra cumartesi kuzeyden yağış geçişleri ile birlikte sıcaklıkların azalarak mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.

İÇ KESİMLERE VE DOĞUYA HAREKET EDECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü kapsamında İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa'da da cumartesi gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları tahmin edildiğini söyleyen Gültekin, sıcak hava dalgası Ege Bölgesi'nde etkili olmasından sonra iç kesimlere ve doğuya doğru hareketini devam ettireceğini, çarşamba gününe gelindiğinde iç kesimlerde sıcaklıkların maksimum derecelere çıkması bekleniyor.

AĞUSTOS AYI SICAK GEÇECEK

Mevsimlik tahminlere bakıldığında haziran ve temmuz ayında özellikle Ege Bölgesi için sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağını söyleyen Gültekin, İç Anadolu ve ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde haziran ve temmuz ayı mevsim normallerin 1-2 derece üzerinde seyredebilir.

Ağustos ayında ise Ege, Marmara, Karadeniz'in batı ve orta kesimleri ile İç Anadolu'nun tamamında sıcaklıkların mevsim normallerin 1-2 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

DİKKATLİ OLUN

Gültekin, bu hafta boyunca yaşanacak hava sıcaklıkları ile ilgili vatandaşlara şu uyarıda bulundu: Sıcaklıklar, vücutta su kayıpları meydana getirebilir.

Özellikle kronik hastalığı olanlar, çocuklar, yaşlılar ve hamilelerin güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkarken dikkatli olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler