Mesut Barzani aylar sonra konuştu

Mesut Barzani aylar sonra konuştu

Uzun süredir sessizliğini koruyan Mesud Barzani, Erbil’de düzenlenen Kürdistan Demokrat Gençler Birliği'nin 8. Kongresinde konuştu


Geçmiş Irak yönetimlerini eleştiren Barzani, hiçbir milletle sorun yaşamadıklarını öne sürerek, “Kardeş olmayı bile kabul ettik. Ancak onlar ortaklığı ve komşuluğu olmayı kabul etmediğinden dolayı iktidar ve hükümetlerle sorun yaşadık” dedi.

Mesud Barzani konuşmasında, “bağımsızlık kimsenin vereceği bir hak değil, bu hakkı Tanrı bize verdi. Bu Kürtler’in Demirci Kawa’dan beri uğruna savaştığı doğal bir haktır. İktidarlar daha güçlü olduğu için bu hakkımızı gasp etti” ifadelerini kullandı.

2003 sonrası bir anayasa hazırladıklarını hatırlatan Barzani şunları söyledi:

“Rahmetli Newşirwan Mustafa, Yekgırtu, Türkmen kardeşlerimiz, Hristiyan kardeşlerimiz tüm taraflar vardı görüşmelerde. Anayasanın girişinde, ‘Anayasaya bağlı kalınmaması Irak’taki gönüllü birliği ortadan kaldıracaktır’ ifadeleri yer alıyor. Bağımsızlık bizim hakkımız ve uzun bir süreç. Referandumdan hemen bir gün sonra bağımsız olacağız diye bir şey demedik. Bunu ifade etmek bizim hakkımız. Irak’ta gerçek bir ortaklık, uzlaşı ve denge olması lazım. Aksi halde kabul etmeyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler