Merkez Bankası kurulduğundan beri ilk kez Ankara’yı terk ediyor. Çalışanlara yazı gönderildi

Merkez Bankası kurulduğundan beri ilk kez Ankara’yı terk ediyor. Çalışanlara yazı gönderildi

1930'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarihinde ilk defa merkezini Ankara dışına taşıması için geri sayım başladı. Merkez Bankası (TCMB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü...

1930'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarihinde ilk defa merkezini Ankara dışına taşıması için geri sayım başladı. Merkez Bankası (TCMB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, birim yöneticilerinden çalışanların İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) nakil tarihini bildirmelerini istedi.

İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak 60 katlı Merkez Bankası Kulesi’nde inşaat hızla devam ederken Banka da ilgili birim yöneticilerine yolladığı mesajla çalışanların 5 Temmuz’a kadar nakil tarihlerini bildirmelerini istedi. Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yollanan mesajda öğrenim çağında çocuğu olan çalışanların nakil tarihinin 1 Eylül 2022, olmayanların ise 30 Eylül 2022’ye kadar belirleneceği bilgisi verildi.

Merkez Bankası 2021 Faaliyet Raporu’na göre bankanın geçen yıl sonu itibarıyla 3.623 çalışanı bulunuyor. Bunların yüzde 58.46’sı yani 2.118 kişi ise İdare Merkezi’nde çalışıyor. Dolayısıyla Ankara’dan İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma 2.118 kişiyi ilgilendiriyor. Merkez taşınsa da Ankara’daki mevcut çalışanların tamamının mı İstanbul’a kaydırılacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Yine de çalışanların büyük çoğunluğunun İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Ümraniye’de yer alan İstanbul Finans Merkezi (İFM) tamamlandığında Merkez Bankası dışında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye Sigorta ve İŞ GYO ofisleri de projede yer alacak.

Bunun yanında geçtiğimiz hafta İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı ve ardından yürürlüğe girdi. Bu yasaya göre İFM’de tüm altyapı ve üstyapının işletilmesi, yönetilmesi, bağımsız bölümlerin ve alanların kiralanması ile kamuya ait olan ve imar planında belirlenen fonksiyonlar doğrultusunda ilgili kurumlara tahsis edilmiş alanlar hariç olmak üzere umumi hizmetlere ayrılmış yol, meydan, yeşil alan, park ve benzeri yerlere dair her türlü yönetim faaliyeti 20 yıl süreyle yönetici şirket tarafından gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler