MERKEL’DEN SONRA İLK ADAY,ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MERKEL’DEN SONRA İLK ADAY,ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Annegret Kramp-Karrenbauer,aday olacağını ilk açıklayan kişi oldu.

Annegret Kramp-Karrenbauer,Merkel'in Pazartesi günkü basın açıklamasında devam etmeyeceğini ilan etmesinden hemen sonra, kendisinden bekleneni yaptı. Aday olacağını ilk açıklayan kişi oldu.

 

Yerel Seçimi Kaybeden Merkel'den, Kazanan Yeni Adaya

 

2017'de Saarland eyaletinde yapılan eyalet seçimini o zaman ki yükselmekte olan Martin Schulzlu SPD'ye rağmen o eyalette kazanan kadın olmuştur.Fakat birkaç ay sonra,Merkel'in ricası üzerine,üzerinde büyük çabalar sarf ettiği görevi bırakıp Berlin'e Merkel'in yanına geçmiştir.Şubat 2018den beri de CDU'da Genel sekreterlik yapmaktadır.

 

56 yaşındaki Karrenbauer 1998'de bir kaç aylığına parlamentoda yer almıştır.1999'dan 2011'e kadar da Saarland eyalet meclisinde bulunmuştur.2000 ve 2011 yılları arasında Saarland eyaletinde Aile,Sağlık ve Spor gibi farklı alanlarda bakanlık yapmıştır.CDU tarihi boyunca gelmiş geçmiş İkinci Kadın Genel Sekreterdir.Kendisini her zaman kadın seçmenlere yönlendirmiş ve önem vermiştir.İdeoloji olarak,sosyal politikada CDU'nun içinde bulunan solcu kesimdedir.

İç İşeri Bakanı Seehofer'in İslam karşıtı sözlerine karşı CSU Başkanı Seehofer'e,Almanyada yaşayan Müslümanların da bu ülkede yaşama haklarının olduğunu ve İslamın da Almanyanın bir parçası olduğunu söylemiştir.Alman siyasetinde mülteci krizinin patlak veriği zamanlarda Karrenabuer, CDU üyelerinin her birine mektup yazmıştır ve Seehoferli CSU'nun mültecileri geri yollama politikasının Avrupayı ayrıştırmaya ve güçsüzleştirmeye götürecegini söylemiştir.

 

Peki Kaarenbauer Kazanabilir Mi?

 

Merkel'in,Karrenabuer Saarland eyalet başkanıyken hemen Berlin'e kendi yanına alması sebebiyle herkes tarafından Merkel'den sonraki başbakan olarak görülmüştü.

Ancak,analistler Karrenabuer'in Merkel'in tahtını çatırdatan mülteci politikasını aynen devam ettirmesinin,kendisine eksi puan kazandıracağı yorumlarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika