Merkel: 'Her Konuda Umudumuz Pakistan'

Merkel: 'Her Konuda Umudumuz Pakistan'

Alman Şansölye Merkel, Pazartesi günü, Pakistan Başkbakanı Imran Khan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 'Bölgedeki terörle mücadelede umudumuz Pakistan' dedi.

Alman Şansölye Merkel, Pazartesi günü, Pakistan Başkbakanı Imran Khan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yeni başbakanın 28 Temmuz 2018'de ilan edilen seçim zaferini, 1 Ekim'de kutlayan Şansölye; 'Bölgedeki terörle mücadelede umudumuz Pakistan' dedi.

Terörle Mücadele, İhracat- İthalat, Demokrasi Gibi Her Konuda İttifak

Imran Khan,Almanya'nın Pakistan'ın Avrupa'daki en büyük ticaret ortağı olduğunu belirtti. 'Enerji ve otomobil sektörlerinde,hidroelektrik güç yatırımlarında hayati ve potansiyel bir ortaklığımız var.' sözlerini kullanan Başbakan, Şansölye'yi bölgesel durumdan haberdar etti.  Afganistan'da bir barış anlaşmasının öneminin, Hindistan ile gerilen tansiyonun altını çizdi. 

Alman Şansölye Merkel ise, 'Pakistan- Almanya ilişkilerinin derinleşecektir. Almanya'nın  Pakistan'ın terörle mücadelesini, ekonomisini ve demokrasisini destekleyecektir.' açıklamasında bulundu.

 “Almanya,Imran Khan'ın kurduğu yeni hükümet ile çalışmaya hazırdır.” dedi.

Merkel, Bölgedeki İstikrarı Pakistan'a Emanet Etti

Şansölye, Imran Khan'ın komşularla iyi ilişkiler geliştirerek bölgesel istikrarı sağlayacağından umutlu olduğunu bildirdi. Imran Khan'ı uygun olan en kısa zamanda Almanya'ya davet etti, Khan ise teklifi kabul etti. 

Hindistan- Pakistan çekişmesinde, Trump, Hindistan'ın yanında olduğunu, 'Hindistan ABD'ye yüzde altmış gümrük vergisi uygulasa bile ABD'nin vergileri değiştirmeyeceğini, 'asla yaptırım uygulamayacağını' belirtmişti. Hindistan'la geçmişe dayanan köklü ve iyi ilişkileri olduğunu, bu dostluğun çok kıymetli olduğunu söylemişti.

Almanya'nın Pakistan kararı ise, bazı analistlerce Almanya'nın milli değerlere önem veren Müslüman ülkelerle bir anlaşmalar zinciri oluşturacağı şeklinde yorumlandı. İlk adımın Türkiye, ikinci adımın Pakistan olması dikkat çekti.

Bazı analistler ise, Almanya'nın İran yaptırımlarını delmek için bir finans kurumu kurmasından sonra, Şansölye'nin bu sözlerinin Pakistan yanlısı değil ABD karşıtı olduğu görüşünde.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika