Merkel, 1,5 Yıldan Sonra İsrail'e Dönüyor

Merkel, 1,5 Yıldan Sonra İsrail'e Dönüyor

Alman Şansölye Angela Merkel'in uçağı, Çarşamba akşamı İsrail'e iniş yaptı.Hükümetlerarası görüşme,bir buçuk yıldır erteleniyor,erteleme sürecinin bir protesto sembolüne dönüştüğü söyleniyordu.

Alman Şansölye Angela Merkel'in uçağı, Çarşamba akşamı İsrail'e iniş yaptı.Şansölye, İsrail'e iki günlük ziyaretini başlattı.

Hükümetlerarası görüşme,İsrail'in anlaşmaya varma konusundaki politikaları ve Filistinlilere yaklaşımındaki anlaşmazlıklar sebebiyle, bir buçuk yıllık süre boyunca erteleniyordu.

Programda İkili Görüşmeler Çoğunlukta

Merkel, Başbakan Benjamin Netanyahu ile akşam yemeğine katılacak.

 Yad Vaşem Müzesi, İsrail Müzesi'ni ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile öğle yemeğine katılacak. Merkel, Perşembe gününe dek ikili toplantılara devam edecek.

Erteleme Süreci, İsrail'i Protesto Sembolüne Dönüşmüştü

İsrail basınında,Merkel'in görüşmeleri ertelemekten vazgeçtiği, çünkü bu erteleme sürecinin doğası gereği bir protesto sembolüne dönüştüğü ve bundan kaçınılmak istendiği belirtildi. 

İki ülkenin aslında oldukça yakın bir ilişki içerisinde olduğunu göstermenin amaçlandığının altı çizildi.

Perşembe günü düzenlenecek toplantılarda, Almanya ve İsrail arasında var olan yakın ve kalıcı ilişkilerin güvence altına alınması en önemli gündem maddesi olacak.

Merkel-İran-İsrail Üçgeni

İran yaptırımlarını delecek bir finans kurumu kuran, Pakistan ile de ekonomik ve siyasi konularda işbirliğine girme sözü veren Merkel için, İsrail basını, 'Merkel totaliter ülkelerle anlaşmaya gidiyor.' denilmişti. Pazartesi günkü Alman BILD gazetesinde, İsrail yanlısı bir makale yazılmış, analistler Almanya-İsrail yakınlaşması yorumunu yapmıştı. Ayrıca, Suriye'ye müdahale etmek istemeyen ve mülteci akınından kaçınan Almanya'nın yönünün İsrail ittifakı olduğu da gündeme gelmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler