Meral Akşener’den seçimlere dair dikkat çeken açıklamalar

Meral Akşener’den seçimlere dair dikkat çeken açıklamalar

Akşener, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Tunç Soyer’le ilgili tartışmaya değindi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Akşener’in açıklamalarında öne çıkan kısım CHP’nin, babası Nurettin Soyer nedeniyle tartışmalara neden olan İzmir adayı Tunç Soyer ile ilgili ifadeler oldu.

Akşener, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Tunç Soyer'in adaylığı üzerine yaptığı açıklama hakkında ise, "Bana sorarak bir açıklama yapıldığını söyleyemem ama son derece nezaketli bir açıklama" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in, Mansur Yavaş'ın kökeninin Makedon olduğunu ileri sürerek “Mansur Yavaş öz be öz Ankara çocuğu (ankara bebesi) olduğu iddiası külliyen gerçek dışıdır” sözlerine de değinen Akşener, Gökçek’e çok sert yanıt verdi. Akşener, kendisinin de bir göçmen aileden geldiğini belirterek, “Gökçek’in açtığı bu tartışmaları çok çirkin ve terbiyesizce olduğunu belirtmek isteriz” dedi.

Akşener HDP ile ittifak dolaylı olarak ittifak yapıldığı iddialarının sorulmasını da kızgınlık  da reddetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in toplantıda yaptığı açıklamalarda öne çıkan ifadeler şöyle:

“HDP ile ittifakımız yok. Çok ayıp. Bizi desteklemiyor ki HDP, çok ayıp. Yeni daha Orhan Miroğlu açıklama yaptı. Buldan ve arkadaşı Naci Bostancı’yı ziyaret etmişler. HDP üç ilde aday çıkarmıyor. İzmir’de HDP aday çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur. CHP’nin çok kuvvetli olduğu bir yer. Ben ısrarla bir şey söylüyorum. HDP’nin AKP ile olan ilişki biçimi ile muhalefet partileri arasındaki ilişkiler arasında dağ gibi fark var. Birbirlerini tanıyorlar. Miroğlu, İzmir’de HDP’nin oyuna talip olduklarını söylüyor. Son seçimlerde şahsıma, HDP’nin yöneticileri tarafından ağır ithamlar yapıldı. Biz olmayan şeyleri anlatmaktan yorulduk kardeşim, yorulduk.

28 Şubat’ta gece yarısı Albayrakların evi basıldığında avukatı tarafından aranan kişi bendim. Kendilerini tanımıyorum ama çağrılan bendim. Ama gönül köprülerini yıkıyorsunuz. Eskiden hükümetlere ayar veren gazeteciler vardı; şimdi hükümetin ayar yaptığı gazeteciler var. Bu gönül köprülerini yıkmayın. Bu kutuplaşmanın siyasi sonuçları var. Bir siyasetçinin ölmüş anasına sövülmez. Bir siyasetçinin torununa ‘gayrimeşru’ denilmez.

“BİR TANE PKK’LIYA TAŞ ATMAMIŞ ADAMLAR…”

Milletvekili seçilirken bu şüpheler bu arkadaşımıza neden engel olmadı. Sayın Akkal hem beni hem de uzun yıllara dayanan arkadaşlarımızı yakından tanır. HDP meselesi, valla bir tane PKK’lıya taş atmamış adamlar beni PKK ile yan yana gelmekle suçluyor, inanamıyorum. Sayın Akkal’ın dili iktidar partilerinin oluşturduğu dildir. Sanıyorum kendisine bu metin imzalatılmış. Madem bu şüpheler gerçeğe dönmüş milletvekilliğinden de istifa etmeli.

TUNÇ SOYER AÇIKLAMASI

12 Eylül mahkemelerini yaşadım. Evladın işlediği suçtan babanın; babanın işlediği suçtan oğlun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiştir. Soyer'in aile geçmişi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluşturulacağını CHP'lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer in adaylığının bir mahsuru yoktur. İş birliği yapılmış her yerde oy verilmesi için tarafımızdan yönlendirme yapılacak.

“İSTANBUL'U DA ANKARA'YI DA KAYBEDECEKLER”

İddia ediyorum İstanbul’u da Ankara’yı da kaybedecekler. Bu ittifakı mutfak yıkacak mutfak. Ankara, İzmir, İstanbul’u kaybedecekler. Ertesi gün Erdoğan ne diyecek. Halkımın verdiği mesajı aldım diyecek. Bakanları değiştirecek olacak bitecek.

Önce soğan depoları basıldı şimdi de anlıyorum ki marketler suçlu. Doğalgaz elektrik paraları yüzde 10 indi ama halen cepler yanıyor. Milletimizin elinde bir fırsat var. Bunu da değerlendireceklerini düşünüyorum.

"ADAYLARIMIZ KAZANAMAZLARSA TEBRİK EDECEKLER"

Milletin dertleri üzerinden seçim propagandası yapılan bir döneme girdik biz. Cevat Yurdakul’un yeğenini MHP milletvekili yaptı. Bu kutuplaşmanın milletimize faydası yok. İYİ Parti projeler üzerinden gidecekler. Adaylarımız kazanırlarsa kazanacaklar, kazanamazlarsa tebrik edecekler.

Allah'tan ki DYP ile SHP iktidarının kuruluşunda ben yoktum ama ilerleyişinde vardım. İki farklı yapının yan yana gelişinden değerli sonuçlar üretildiğini gördüm. Keskin rakipler, yani ayıbı koridordan oy hedefi olmayan keskin rakip olmuyor. Kürt raporunu hazırlayan SHP’li iktidarla en sert PKK mücadelesi yapıldı.

Refahyol hükümetinin de arka planındaydım. Orada da çok farklı iki siyasi yapının bir ortaya gelişinin iyi sonuçlar doğurduğunu gördüm.

“24 HAZİRAN’DA SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I İÇERİ ATAN BEN DEĞİLİM”

CHP, Sayın Kılıçdaroğlu açısından da bakıldığında çok kolay yönetilebilir bir parti değil. Bizim ilk önceliğimiz kalıcı olmak. Onun için müzakereler uzun sürdü. Yüzde 100 çıkan sonuçlar içimize sindi mi? Tabi ki hayır. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de aynıdır. Her iki partinin seçmeni de zorluklarımızı bilip kendi gözlerinde gördükleri bazı kusurları da affedeceklerdir diyorum.

Biz Türkiye’nin bütün seçmeninin yaşayan herkesin oyuna sahibiz. Kendileri her haltı yapıp karşısındakini çerçevelemeye çalışan bir tarz ve tavır var Türkiye'de benim itirazım bunadır.

24 Haziran’da Selahattin Demirtaş’ı içeri atan ben değilim. Aday gösteren de ben değilim. Ben bir partinin genel başkanı olarak bir günüm gitti temiz kağıdını alabilmek için. Bunların hiçbirinde ben yokum. Sadece Türkiye açısından zararlı olabileceğini düşündüğümü söylediğim için. Bununla ilgili abukluğa işaret ettim. Ben bir de PKK’lı oldum. Bu arada HDP yöneticilerinin da şahsıma yönelik aldıkları bir tutum oldu. Demekki AKP ve MHP iktidarı Kürtlerin oylarını istemiyormuş. Ama Orhan Miroğlu'na, Naci Bostancı ve Pervin Buldan’ın görüşmelerine bakarsak bu böyle görünmüyor..

Ben iki arkadaşımı müzakere sürecinde tam yetkilendirdim. Sayın Kılıçdaroğlu da iki arkadaşı yetkilendirdi. Ben Üsküdar'da ikamet ediyorum referandum döneminde çok çalıştım ben. Hayır oyu benimdir diyemem ama etkim olduğunu düşünüyorum. İkametim olan Üsküdar'da ve büyükşehirde CHP adaylarına oy vereceğim. Evimizde 5 oy var 5 i de aynı durumda. Denizli Büyükşehir bizde Pamukkale ve Merkezefendi AKP’nin ilçeleri. Bunu biri biri diye paylaşılabilirdi. Eskişehir’de bizim teşkilatımız ve milletvekilimiz bazı şeylere direndi orada bir incitme söz konusu oldu bazen hisli davranılabiliyor. Onlar da tolere edilebiliyor.

Ben Türk seçmeninin ferasetine irfanına güveniyorum. Her iki ittifak açısından da stratejik oy kullanılacağına inanıyorum. Biz kampanyamızda ağırlıklı olarak. Mersin'de ayrı ayrı giriyoruz. Burhanettin bey ne anlatıyorsa diğer arkadaşlarımız onu anlatacak. Ben 2 defa belediye başkanlığı adaylığından geliyorum. Takım kaptanısınızdır, ayaklarınız yanar, nasıl çalışırsanız anlatamam size. Kutuplaştırmayan, proje konuşan ve birbirini suçlamayan bir dille gideceğiz.

"HİLELER SANDIK BAŞINDA OLUR"

Hileler sandık başında olur. İYİ Parti'nin sandık görevlisi sigara içmeye çıkarsa imzalı tutanağı almazsa hile olur. Bir kısım seçmeni sandığa gitmemesi için bir propaganda yapılıyor. Sandığın başında oyların sayılmasında ıslak imzalı oy alınmasında ve bu toplanan oyların doğru bir şekilde bilgisayara girilmesi süreci konusunda konusunda dikkatli olunması gerekir.

Seçmen sandığa giderse siyasi partiler sandığı korursa çok büyük sorun çıkmaz.

İSMET YILMAZ TEPKİSİ

(İsmet Yılmaz’ın “Vereceğiniz destek (oy) yarın ruzi mahşerde (kıyamet günü), yine sizin berat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak” sözleri üzerine) Valla artık ipin ucu kaçtı. Bu büyük bir endişenin varlığını gösterir. Bizim gençliğimizde dini terbiye eğitimi almış bir insanım, Şirke varmayın denirdi ama bunların hepsi şirk. Sayın İsmet Yılmaz aklı başında, iyi tahsilli bir inanır. Ne diyeyim ki.

Seçimlerin Türkiye’nin bekasıyla ne alakası olduğunu anlayabilmiş değilim. Elbet de Türkiye çevresiyle ilgili teyakkuzda olması gereken bir ülke. Bunun yolu çok iyi bir dış politikadır. Çok iyi bir güçlü ordunun olmasıdır. Ordu ile davalar söz konusu olduğunda savcı olmamak gerekir Varsa yanlışlıklar davul zurna ile açıklanmaması gerekir. Zekeriya Öz’ü hatırladınız mı? Buna bravo dememek gerekir Türkiye’nin iyi bir ekonomisinin olması lazımdır. Buna karşılık sen hainsin sen değilsin diye parmak sallarsanız iyi yetişmiş gençler alır çoluğunu çocuğunu gider. Ben sayın Erdoğan’ın beka ile çok bir şey söylediğini görmedim. Genellikle sayın Bahçeli söylüyor. İnsanları germeden bir dilin oluşturulması gerekiyor. Biz bunu başaracağız.

"MERSİN'DE SAYIN KOCAMAZ İPİ GÖĞÜSLEYECEK"

Kanunda yeri yok bu ittifak işinin. Sanırım Belediye başkanlıkları üzerinden bir sayım yapılacak. O nedenle bizim üç büyükşehir bizde. Manisa, Denizli ve Balıkesir. Mersin’i ayrı sayıyorum. Mersin’de Sayın Kocamaz ipi göğüsleyecek gibi görünüyor. Özel önem verdiğimiz bir büyükşehirimiz. İller üzerinde bazı çalışmalar yapıldı. Düzce, Kırıkkale, Isparta, Niğde, Afyon alınabilir gibi görünüyor.

Biz partimizi kurduğumuz zaman kimse bizi kandırmadı. Anketler yaptık, en düşüğü 13 ve en yükseği 18 arasında sonuçlar çıktı. Seçmenin oy verebilirim demesiyle oy vermesini bir araya toplamanın yanlış olduğunu gördük. Bu nedenle 24 haziran’da üzüldük. Halbuki 7 ay önce kurulmuşsunuz, para yardımı almıyorsunuz, milletvekiliniz yok. Ben günde 4 yerde miting yaptım, çıktığım platform sallanıyordu. Be de 7.3 almanın bir travmasını yaşadım. Söylemek istediğim şu çitayı çok yükseklere koymuyoruz. 7 ayda bir seçim insanlar çok yoruldu.

Ankara çevre illerden göç almasına rağmen, Özhaseki’nin Kayseri’de 5 dönem belediye başkanlığı yapması ve adaylığını Ankara’ya koyması.

"MANSUR YAVAŞ MAKEDONYA AİLESİNDEN GELSE NE OLUR GELMESE NE OLUR"

Sayın Türkkan mübadele esnasında dedemin babamın babasının ne bıraktığını ortaya çıkardı. İzmit’e gelmişler. Gündoğdu topraklarından 8 dönüm yer verilmiş. Yani Rum topraklarına oturulmuş diye bir şey yok. Ben ne ailemden ne anamdan ne babamdan bunu duymadım. Balkanlardan ve Kafkaslar’dan gelenler için geçerli bu. Makedonya’dan ailesi gelse ne olur gelmese ne olur. Örneğin benim anamın tarafı karamandan gönderilmiş Avşar. Babamın ailesi Diyarbakır’dan gönderilmiş Türkmen. Gitmiş ve gelmiş. Ama devlete de Atatürk'e de kızmamış. 3 kere göç yaşamış balkanlar. Kucağında bir bebek elinde bir çocuk sırtında başka bir çocuk. Birinden birini bırakmak zorunda aile, diğerlerini yaşatmak için.

ERHAN USTA'YA HANGİ TEKLİF GÖTÜRÜLDÜ

Erhan Usta’ya ihraç edildiği için, kendisini davet ettim bir yemek yedik arzu ederse büyükşehir belediye başkanlığı arzu ederse milletvekilli olarak partimize katılabileceğini söyledik. Milletvekili olarak partimize katılmak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu, büyükşehir belediye başkanı olmak istemediğini söyledi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Benim ailemin tüm fertleri ben ve ailem hariç Kocaeli’nde yaşıyor. Ailemin büyük çoğunluğu oranın vergi mükellefi. Kocaeli’nde şöyle bir durum var. Zorlu bir yer. Serdar Kaman çok iyi bir adayımız. Her türlü desteği kendisine vereceğiz ama gerçekleri göz önüne alarak konuştuğumuzda Kocaeli’ni alabiliriz de alamayabiliriz de. Yıllardır nefes alamayan bir şehirden bahsediyoruz. Seçmenler bir uyarıda bulunabilirler mi? Evet bulunabilirler.

ORDU'DA İDRİS NAİM ŞAHİN'İN ADAYLIĞI

Konu hakkında bir bilgim yok. Sayın İdris Naim Şahin ile ben hiç görüşmedim. İYİ Parti’den aday olmak istiyor ama CHP’den destek şartı var. İYİ Parti İl başkanımız demişki, “Meral Hanımı sıkıştırdık mı şapkadan tavşan çıkartıyor.” CHP’nin de İdris Naim Şahin’in de Ordu’daki destekçileri çok fazla. Ama İl başkanımız her gün beni arıyor. Yani yazdıklarını okusam intiharın eşiğindeyim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler