Mehmetçiğe Mektuplar Duygulandırdı

Mehmetçiğe Mektuplar Duygulandırdı

Suriye sınırında PKK/YPG ye karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nda ülke spordan siyasete olduğu kadar 7'den 70'e herkesimin birlik içerisinde Mehmetçiğe verdiği destekle dünya gündemine düştü.

Futbolcularımızın gerek Milli Takımda, gerekse Avrupa Kupası grup maçlarında attıları gollerden sonra asker selamı vermesi UEFA da disiplin soruşturmasına tabii olurken yurt dışında ki sporcularımızda asker selamı nedeniyle sözleşmelerinin feshedilmesi ve bazı yaptırımlarla karşı karşıya bıraktı.

Ülkenin kenetlendiği bu durumda özellikle doğu ve güneydoğuda okuyan öğrencilerin Mehmetçiğe desteğini yazdıkları mektupla yanınızdayız mesajı vermesi askerlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar, devletin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek için Barış Pınarı Harekatı başlattığını hatırlatarak, "Böylesi günlerde milletçe birlik ve beraber içerisinde olarak devletimizin yanında amasız, koşulsuz yer almak bir vatandaşlık görevidir. Bizler Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak Batman’daki bütün okullarda 'Batmanlı öğrencilerden asker ağabeylerine mektup' sloganlarıyla bir mektup kampanyası başlattık. 70 okuldan 3 bin 214 mektup elimize ulaştı. Bu mektupları sınır ötesi harekatın komuta merkezine götürüp bizzat askerlerimize teslim ettik" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat'ın doğusunda 9 Ekim'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen mektupları paylaşmaya devam ediyor. 

Şehit polis Yusuf Erin’in oğlu Yusuf Cefer Erin ise mektubunda babasının intikamının alınmasını isterken yazdığı mektupta

"SİZ ŞEHİT OLMAYIN, SAVAŞI KAZANIN, TERÖRİSTLERİ BİTİRİN, BABAMIN İNTİKAMINI ALIN"

'Benim adım Yusuf Cefer Erin, ben sizi çok seviyorum, savaşıyorsunuz ülkemizi koruyorsunuz, annemle size dua ediyoruz. Benim babam polis ama şehit oldu, üçüncü sınıfa gidiyorum. Ama siz şehit olmayın, savaşı kazanın, teröristleri bitirin, babamın intikamını alın' diyor.

Bir diğer mektubumuz Beşiri’nin İki Köprü beldesine bağlı bir köyde yaşayan Muhammed Emre Özalp’ten. Mektup sonunda diyor ki Muhammed, 'Ben size harçlığımı gönderiyorum, lütfen bu harçlığımla bir çocuğa hediye alın. Hediye alın ki çocuklar üzülmesin, çocuklar yetim kalmasın ve teröristlere deyin ki 'Bizim çocuklarımız vatanını ve bayrağını çok seviyor' diyor.

zehra-dan-mehmetcige-asker-selamiyla-tesekkur.jpg

'ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ'

Batman'da yaşayan ilkokul öğrencisi Zehra Aslan, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Mehmetçik; siz orada bizler için savaşıyorsunuz. Sizin bir istediğiniz varsa daima vermeye hazırız. Türkiye’deki herkes size dua ediyor. Emin olun ki biz daima canımızı vermeye hazırız. Yeter ki bu vatan yıkılmasın. Şehit olan askerlerimizin mekanı cennet olsun. Siz orada bizler için savaşıyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah siz ve bütün askerler şehit olmadan sağ salim vatanımıza ve ailelerinize kavuşursunuz. Bu mektubun size ulaşması dileğiyle. Bunu bilin ki siz bu vatanı koruyup düşmanların eline geçirmeyeceksiniz. Siz mutlu olun bu bize yeter. Şehitler ölmez vatan bölünmez."

5db07159bf21441b748983b9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler