Mehmet Sepil'den Liglerin Başlama Tarihi Hakkında Önemli Açıklama

Mehmet Sepil'den Liglerin Başlama Tarihi Hakkında Önemli Açıklama

Göztepe Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Sepil, dün gerçekleşen toplantı sonunda liglerin başlangıcıyla alakalı açıklamalarda bulundu. 

Sepil, 17-18 Nisan tarihinin dünkü toplantıda ön plana çıktığını ve en büyük umudunun ligin tamamlanıp tescil edilmesi olduğunu söyledi.

Göztepe Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, dün gerçekleşen toplantı sonunda liglerin başlangıcıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Sepil, 17-18 Nisan tarihinin dünkü toplantıda ön plana çıktığını ve en büyük umudunun ligin tamamlanıp tescil edilmesi olduğunu ifade etti. 

17-18 Nisan tarihinde liglerin başlamasını teklif ettik

Mehmet Sepil, Kulüplerin nasıl bir süreç öngördüğü konuşuldu. Sayın bakan ile yapılan toplantıda hem futbol, hem basketbol hem de voleybol için bir çalışam istenmişti. 

Bizde bu konuda toplandık. Şu an ligin ne zaman başlayacağı öngörüsü kolay değil çünkü süreç bizi yönlendirecek. İzolasyon süresi uzadıkça oyuncuların yeniden formda kalması uzuyor. 

İki tane öneri geldi, biri 17-18 Nisan haftası diğer ay sonu olarak konuşuldu. Çoğunluk ise 17-18 Nisan tarihini teklif etti.

Ligimiz diğer liglere göre daha rahat durumda

Sepil, Göztepe kulübü başkanı olarak bu zamanın uzamasının engel olmadığını düşünüyorum fakat kulüplerinde çoğunluğu önce başlaması oldu. Sadece varsayımlarla hareket diyoruz. 

Bu süreç uzadığı zaman, iki hafta oyuncular idmansız tutarsanız geri dönmesi için 3-4 hafta gerekiyor.

Ligimiz diğer liglere göre daha rahat durumda. En çok maç oynayan takım 10 resmi mücadeleye çıkacak.

En büyük umudumu ligin tamamlanıp tescil edilmesidir

Mehmet Sepil son olarak, Türkiye'de yapılan kontratlar mayıs sonunda bitiyor. Bizim federasyonun verdiği sözleşmelerde, first major durumlara ait maddeler var. 

Bu konuda çok bir endişemiz yok. Avrupa kulüpleri bu konuda faal olarak çalışıyorlar. Tabii çok büyük bir zarar olacak ama oyuncularında karlı çıkacağını düşünmek pek mümkün değil. 

Dün yaptığım açıklamadan sonra spekülasyonlar oldu. Sayın bakanımız, üç federasyona da her türlü senaryoya karşı öneri getirin dedi. En kötü senaryo ise bu haliyle bitirilmesi. 

Arada bir senaryo ise hızlı bitirilmesi konusu var ve Avrupa ligleri bunu tartışıyor. Bu konuda yani ikinci ve üçüncü senaryo üzerine hiç konuşmadık. En büyük umudumu ligin tamamlanıp tescil edilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler