Mehmet Eymür’den Perinçek’e: 'MİT'çi Hiram Abas’ı siz öldürttünüz'

Mehmet Eymür’den Perinçek’e: 'MİT'çi Hiram Abas’ı siz öldürttünüz'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile MİT’in eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür arasında canlı yayında "fabrikatör" tartışması yaşandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile MİT’in eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür arasında canlı yayında "fabrikatör" tartışması yaşandı.

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programında Mehmet Eymür, “Perinçek için ‘fabrikatör’ lafı bir istihbari terimdir. Yalan haber yayanlara verilir. Türkiye’de iki tane Amerikan casusu yakalandı. Bunların bir tanesi Sabahattin Savaşman bir tanesi de Turan Çağlar’dır. Bunların ikisine de sahip çıkan Perinçek'tir. Acaba buna ne diyor?” sordu.

Perinçek ise, “Yalan söylüyor. Sabahattin Savaşman ile beraber CIA’ya çalıştılar. Sabahattin Savaşman’ın itiraflarını da biz Aydınlık olarak yayınladık. CIA’ya nasıl çalıştıklarını biz deşifre ettik" diyerek kendini savundu.

Eymür de bunun üzerine “Tamam Savaşman’a öyle cevap veriyor. Turan Çağlar yazı kurulunda değil miydi?” diye Perinçek’e bu sefer Savaşman’ı sordu.

Perinçek, “Hayır efendim yalan söylüyorsunuz. Turan Çağlar’ın bizim yazı kurulunda ne ilgisi var. Hiçbir ilişkisi yok. Turan Çağlar, Barış Manço’nun kayınpederiydi galiba. Öyle adamlar bizim yazı kurullarımıza giremez. Sizin mesai arkadaşlarınız onlar. Beraber CIA’ya ve MOSSAD’a çalıştınız. 12 Mart darbesini milletin başına beraber ördünüz. 12 Mart’ta da varsınız, 12 Eylül’de de varsınız. Sizi işkencehanelerden tanıyoruz" karşılığını verdi.

Mehmet Eymür ise Perinçek’in sözlerine, “Bunları ispat edemediğiniz müddetçe müfteriden başka bir şey değilsiniz” tepkisini gösterdi.

Mehmet Eymür, 90’lı yıllarda öldürülen MİT’çi Hiram Abas’ın öldürülmesiyle ilgili Doğu Perinçek’i suçlayınca bu kez tartışma büyüdü.

Perinçek ve Eymür arasında yaşanan sözlü kavga şöyle:

Eymür: “Yaptığınız yayınlarla Hiram Abas’ı hedef gösterdiniz öldürttünüz. Hiram Abas’ı öldürten sizsiniz.

Perinçek: Sizi hedef gösterdiğimiz doğru. Yani şöyle; Bakın yaşıyorsunuz. Ama sizlerin ama bu ülkenin başına 12 Mart, 12 Eylül çoraplarını Amerika ile Gladyo ile birlikte ördüğünüzü. Orada Amerika’ya memurluk yaptığınızı. Biz yayın organlarımızda gümbür gümbür ortaya koyduk ve vazifemizi yaptık.

Eymür: Siz Hiram Abas’ı öldürttünüz diyorum. Savcılar da dinlesin programı. Adresini gösterdiniz, telefonlarını verdiniz, resimlerini çektiniz.

Perinçek: Evet çektik.

Eymür: Arabasının plakasını verdiniz. Bunu o çok sevdiğiniz Amerika’da yapsanız. Ömür boyu hapiste kalırdınız, biliyor musunuz?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler