Mehmet Atalay da NGazete Ailesine katıldı!

Mehmet Atalay da NGazete Ailesine katıldı!

Mehmet Atalay da NGazete Ailesine katıldı. İlk yazı 29 Mart Cuma günü.

MEHMET ATALAY KİMDİR? 

1965 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Mezunudur. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesinde başlayan Atalay, Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazetede gazeteci-yazarlık yaptı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü görevine başlayan Atalay bu görevi 2000 yılına kadar sürdürdü. Genel Müdürlük görevinin yanı sıra Atalay Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Spor Danışmanlığı görevini yürüttü. 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Atalay, 2003 yılında başladığı Başbakan Başmüşavirliği’nin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı. Bu görevinde, Türkiye’nin organize ettiği Üniversite Oyunları’ndan, Gençlik Olimpiyatları’na, Akdeniz Oyunları’na Şampiyonlar Ligi finaline, Formula 1’den, MG’ye, Dünya Basketbol Şampiyonası, Yüzme, Atletizm, Tenis şampiyonalarına kadar yapılmaz denilen organizasyonları gerçekleştiren Genel Müdür oldu. Atalay Gençlik ve Spor Genel Müdürü olarak Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, Üniversiad Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeliği, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 5 yıl 9.5 ay süren bu görevinden 28 Kasım 2009 tarihinde istifa etti.
Atalay, Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanlığını yaptı ve Uluslararası Organizasyonlar Başkoordinatörlüğü’ne getirildi.

2010-2015 yılları arasında Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de “ Popüler Medya Çalışması” dalında 2 yıl ders verdi. Günümüzde de prk çok stk’da görev yapıyor. Çeşitli medya kuruluşu ve organizasyonları tarafından defalarca “Yılın Sporadamı” ve “Yılın Bürokratı” seçildi.

2006’da Avrupa Fair Play Birliği’nin ödülünü alan Atalay’ın en büyük ödülü ise 2008 yılında dünya sporunun patronu Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’nin  “Gençlik ve Spor Ödülü’nü  Başkan Jacques Rogge’nin elinden aldı.

Atalay evli ve 4 çocuk babası...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler