Meclis’te Fettah Tamince kavgası

Meclis’te Fettah Tamince kavgası

Pensilvanya'ya gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüşen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Bu adamı kim koruyor?” diye sorduğu Fettah Tamince Meclis’te tartışma konusu oldu.

17-25 Aralık sonrası FETÖ'cü Zaman Gazetesi'nin yüzde 10'unu satın alan, TUSKON dahil KHK ile kapatılan vakıfları kuran, Pensilvanya'ya gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüşen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Bu adamı kim koruyor?” diye sorduğu Fettah Tamince Meclis’te tartışma konusu oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı oturumunda Bakanın sözleri esnasında CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel araya girerek Bakanın Fettah Tamince’nin Ajans Yönetim Kuruluna atanması konusunda baskı görüp görmediğini sordu. Bakanın Fettah Tamince’yi savunan cevabı tepkilere neden oldu. Adıgüzel FETÖ’yle mücadelede Bakanı daha hassas olmaya davet etti.

Turizm Bakanı Taminceyi savunarak “Kaç tane markamız var? Hiç düşünmeden, orada olması gereken kişi benim açımdan Fettah Tamince” dedi.

TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu’ndaki diyalog şöyle gelişti:

MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) – Sayın Bakanım, turizm konusunu kapatmadan… Ajans Yönetim Kuruluna Fettah Tamince’nin atanmasıyla ilgili baskı gördünüz mü? İçtenlikle cevap vermenizi istiyorum.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY – İçtenlikle cevap vereyim mi? Ama bu konuyu kapatacağız ondan sonra.

MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) – Evet.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY – Bana bir tane isim verin Türkiye markası, bir tane Türkiye markası isim verin dünyada otel zincirinde markalaşmayı başarmış.

MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) – Yani bunun bununla ne ilgisi var?

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY – Bakın, ben sektör olarak bakıyorum. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansına, sektöründe lider, konusuna hâkim, kendisini geliştirmiş, ülke adına bir şeyler yapabilmiş insanlara… Türkiye'de benim bir tane markam var yurt dışında markalaşmış Rixos markası var. Hiç düşünmeden, orada olması gereken kişi benim açımdan Fettah Tamince.

MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) – Ama efendim, şimdi…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY – Ben, sektör olarak bakıyorum bakın, siz siyasi bakıyorsunuz. İçtenlikle sordunuz, içtenlikle cevap verdim, benim tek kriterim var. Oradaki atanmış adayların hepsini size sayayım bakın. Hepsinin bir turizmde başarı öyküsü vardır. Mesela Ece Hanım var, Ece Tonbul; Paloma Otellerinin sahibi, “Diana Travel Agency”nin sahibi yani Thomas Cook grubu iflas etti gerçi ama yılda 2 milyona yakın çeşitli yan aktiviteleriyle birlikte turist getiriyordu, onun sahibi olan bir şirketin temsilcisi. Baktığınız zaman, Amsterdam’da Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden Corendon var, onun sahibi Yıldıray Bey, o da orada yer alıyor. Cem Kınay var, Magic Life ve Gulet’in sahibi –ki şu anda TUI’ya satmış oldu- başarılı bir uluslararası marka yarattı, TUI’ya sattı; bu insan da burada. Baktığınız zaman, TAV’dan Sani Bey biliyorsunuz, TAV Grubu havalimanlarını temsilen geldi. Türkiye'nin en büyük havalimanı grubu. Yani Türk Hava Yolları zaten otomatik atanıyor Türkiye'nin en büyük hava yolu olduğu zaman. Bu tarz baktığınız zaman, oraya atanan her insanın arkasında kendi sektörüyle ilgili bir başarı hikâyesi var. Benim tek kriterim bu oldu, o şekilde atadım ama bizim atadığımız kişiler geçici kurucu üyeler. Aslında biz 29 Aralıkta seçimlerini yapıyoruz, 1 Ocaktan itibaren de her bölgeden seçilmiş üyelerle yolumuza devam edeceğiz.

MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) – Sayın Bakan, Ordumuzda ve eğitim kurumlarında FETÖ’nün ayıklanırken, bu hassasiyeti de göz ardı edemezsiniz yani ben onu ifade etmek istedim.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY – Sizin görüşünüz öyle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler