MAY BREXİT ANLAŞMASI İÇİN KABİNEYİ İKNA ETTİ

MAY BREXİT ANLAŞMASI İÇİN KABİNEYİ İKNA ETTİ

İngiltere Başbakanı Theresa May,BREXİT sürecinin işleyişi konusunda AB ile varılan anlaşmayı kabinesinden geçirmek için bugün gerçekleştirdiği uzun toplantı sonrasında anlaşmayı kabineden geçirdi.Ancak May zorlu bir sürecin henüz başında...

İngiltere Başbakanı Theresa May,AB ile BREXİT anlaşmasının içeriğinin detaylarını bugün kabinesine sunarak destek istedi.

5 saat süren kabine toplantısının ardından bir basın açıklaması gerçekleştiren May Anlaşmanın oy birliği ile kabul edildiğini" duyurdu.

Ülkeleri için en iyi anlaşma şartlarının bunlar olduğunu savunan May "Bu anlaşma İngiltere'nin çıkarlarını koruyor.Alacağımız karar ülkemize bir gelecek inşa etme yahut başa dönerek referandumdaki vaadi yerine getirmeme arasındaydı" şeklinde konuştu.

Öte yandan İngiliz medyası kararın kesinlikle "oy birliği ile alınmadığını" ve an az 9 bakanın karara karşı çıktıklarını belirtiyor.

Bu arada Muhafazakar Parti iktidarına dışarıdan destek veren Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP)  da anlaşmayı eleştirerek destek vermiyor.

Bu durumda May'in kabineden geçirdikten sonra Parlamentodan geçirmek zorunda olduğu anlaşma için önünde zorlu bir süreç beliriyor zira DUP'un karara destek olmamasının yanı sıra Muhafazakar Parti'nin kendi grubu içerisinde de en az 25 milletvekilinin anlaşmaya karşı oy kullanmasının beklendiği göz önüne alındığında Theresa May parlamento çoğunluğu konusunda da sıkıntı yaşayacak gibi gözüküyor.

Eğer AB ile gerçekleştirilen anlaşma tasarısı Parlamento'dan geçmezse İngiltere'nin AB'den tek taraflı ayrılması gündeme gelecek ancak bunun da İngiliz finans ve ticaret çevrelerini çok olumsuz etkileyeceği ayrıca referandumun yeniden yapılıp,May'in başbakanlığını dahi bitebileceği bir dizi siyasal senaryoyu tetikleyebileceği şeklinde analizler yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler