Mavi kategorideki Muş'un valisinden ilginç sözler

Mavi kategorideki Muş'un valisinden ilginç sözler

Mavi kategorideki illerden Muş'un Valisi İlker Gündüzöz, 'Dinamik Denetim Süreci' uygulaması kapsamında, kentte incelemelerde bulundu. Kurallara hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali, "Maske takmayı bilmeyen vatandaşlarımız var. Dedi

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs ile mücadelede hayata geçirdiği 'Dinamik Denetim Süreci' uygulaması kapsamında, Muş'ta yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri başlatıldı. Türkiye'deki risk haritasına göre, mavi kategori ile düşük riskli iller arasında yer alan Muş'ta, Vali İlker Gündüzöz, beraberindeki İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu ile beraber denetimlere katıldı. Kentin en işlek İstasyon Caddesi üzerindeki dükkanlara girerek işletmecilerle görüşen Vali Gündüzöz, yerinde denetimlerde bulundu. Özellikle işletme sahipleri ve vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Gündüzöz, ayrıca maskenin doğru bir şekilde takılmasına dikkat edilmesini konusunda uyarılarda bulundu.

KISITLAMALARIN KALKTIĞI İLDE VALİ, TEDBİRLERE DİKKAT ÇEKTİ

Muş'un mavi kategori ile düşük riskli iller arasında yer aldığını hatırlatan Vali Gündüzöz, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında oldukça başarılı olduk. Bu nedenle düşük riskli iller arasında yer aldı Muş ve kapalı olan birtakım müesseseler açıldı. Sokağa çıkma yasağında da gevşemeler oldu. Ama bu kazanımları kaybetmemek için maske, mesafe ve temizliğe azami dikkat etmeye devam etmek zorundayız. Yoksa elde ettiğimiz her şeyi kaybederiz" dedi.

"DENETİMLER VATANDAŞIN İYİLİĞİ İÇİN"

Sokakta farkındalık oluşturmak ve vatandaşların ne yaptığı, kurallara uyulup, uyulmadığını yerinde görmek adına denetime çıktıklarını belirten Vali Gündüzöz, "Bu denetim, aslında yoğunlaşarak her gün devam edecek. Bu vatandaşımızın iyiliği içindir. Maske, mesafe ve temizliğe uyduğumuz zaman hem kapalı mekanlarda, yemek yiyilen yerlerde hem de kahvehane gibi yerlerde özellikle mesafe kavramına çok dikkat etmemiz lazım. Bazı masaların boş bırakılması lazım. Sokakta da maskemizi ve sosyal mesafemizi koruduğumuz zaman, hijyene de dikkat ettiğimiz zaman bu musibetten kurtulacağız" diye konuştu.

"MASKE TAKIYOR AMA BURUN ALTINA TAKIYOR"

Denetimler kapsamında Muş'ta vatandaşın kurallara genel anlamda uyduğuna dikkat çeken Vali Gündüzöz, "Bazı iş yerlerinde birtakım sıkıntılar var. Maske takmayı bilmeyen vatandaşlarımız var. Maskeyi takıyor ama burun atlında takıyor. Bunları da düzelteceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler