Matruşka

Sevgili okuyucularım iyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.Yazımın başlığı RUS FOLK kültürünün en önemli simgelerinden olan RUS BEBEĞİ MATRUŞKA, yani iç içe geçmiş bebek bibloların büyükten küçüğe doğru açıldıkçı küçülerek çoğalmasını simgeleyen figürler.

Rusya diyince ilk akla gelen FOLK kültürünün bibloları.
Tabi istihbarat faliyetleri ve operasyonlarının bazıları çok derinlemesine sofistike senaryolara dayalı operasyonlar olunca,bunların içinde faliyetleri çözmek ve istenilen hedef olgunun ne olduğunu öğrenmek için karşı espiyonaj faliyeti götürürken konuların iç içe geçtiğini aslında hedef istihbarat faliyetinin gerisinde başka yapılanmalar farklı devletler,farklı örgütler,farklı istihbarat örgütlerinin olduğunu çözersin.
Kozmik Albay kitabının yazarı em.Alb sayın ERKAN YILMAZ BÜYÜKKÖPRÜLÜ albayımı sosyal medyadan takip ediyorum,bu konunun hedefini anlattım.
Bundan sonra konuyu burda bırakıyorum,eğer değişik ve çeşitli bu hadise ile olaylar gelişirse konuyu gündeme taşırız.
Kitabı dokuzuncu baskısını yapmış,burdan kendisini tebrik ederim.
Gelelim geçtiğimiz haftada YUNANİSTAN televizyonlarında em.Albay SAVAS KALENDİRİDİS beyin açıklamalarına.
Ne diyor TÜRK ORDUSU dron teknolojisinde çok ileri gitti bu yunan ordusu ve yunanistan için bir tehlike.
Sayın KALENDİRİDİS beyefendi ilk 1993 yılında ülkemiz ile ilgili faliyetleri başlayınca gözüme takıldı bir FRANSIZ kaynağım vasıtası ile.

Genç atletik,yakışıklı,karizmatik yağız bir RUM kökenli yunan ordusu subayı.Binbaşı rütbesi ile İZMİR yunan konsolosluğuna ATEŞE olarak atanarak 1994 yılıydı faliyetlerine başladı.
Samsun kökenli olan binbaşı kalendiridis babasını ülkemize getirerek samsundan yunanistana göçtükleri köylerini gezdirdi,dedelerinin yaşadığı köyleri gösterdi.
Fakat bu tarihlerden sonra kalendiridis ülkemizde öyle faliyetlere giriştiki ülkemizi yaptığı espiyonaj faliyetleri ile konuya vakıf olanları şaşırttı adeta önü açıldı rahat çalışma ortamı ile bir çok yıkıcı faliyetler konusunda çalışma yaptı ve en son askeri casusluk faliyeti ile ilgili hadiseler ortaya çıkınca görevini bıraktı 1998 yılında yunanistana geri çağrıldı.
O dönemde ben bir TÜRK olarak bu konuya çok şaşırıyorum kalendiridisin gözü pek faliyetlerini ilgi konuda olmasamda izlemeye çalışıyorum,ilgili masaya haber yollatıyorum,İZMİR bölgeye haber geçin diyorum ama bir bakıyorum bir güneşli günde binbaşı kalendiridis önümde bitiyor elinde üç pasaport bana sorular soruyor şok oluyorum.
1998 senesinin sonlarına doğru APO suriyeden gezmeye çıkartırıldıktan sonra bir müddet RUSYA,İTALYA gibi ülkelerde konakladı,AFRİKA kıtasının KENYA devletinin başkentinde paket teslimi bizim MİT bağlı ÖZEL HARP unsurları personeline teslim edilmesi ile çıkan hadisenin içeriğinde bir bakıyoruzki APO ‘yu ATİNA’dan getiren ekibin içinde bizim fırtına yunanlı binbaşımız SAVAS KALENDİRİDİS:)
Bu arada APO’yu paket teslim alan ekibin başındaki albayımız hemşerim şimdi rahmete kavuşmuş olan ABDULLAH SOYLUOĞLUNU unutmayalım,kahraman konyalı hemşerimizin mekanı cennet olsun,nurlarda uyusun.
17-25 aralık 1998 yılından sonra elimizdeki iplerin yanlış ellere geçmesi ile ondan bir kaç ay evvel BÜRÜKSEL’de bazı resmi gizli görüşmeler yunanistan ve türk yetkililer arasında,arkasından SELANİK’te gayri resmi görüşmeler bir dizi yolu bize açtı.
Neydi bu ülkenin BAŞBAKANI merhum BÜLENT ECEVİT beyin bile söylem geliştirdiği bu APO’yu bize niye verdiler,çok patırtı kopardığımız Güney Kıbrıs için satılmak istenen bizim hükümetimizin karşı çıktığı S-300 lerin zaten güney kıbrısa gitmeyip yunanistanın GİRİT adasına son ateş idarelerin ve radar sistemlerinin teslimi ile bu konuda sulh içinde tanamlanmış oldu.
Bir dönemin Türk askeri ateşesi erken tarih verip S-300 lerin erken teslimi gibi basına bir şeyler söyledi,kendi faliyetlerine takılmış onlar sadece çekici kamyonlardı.
Tabi ülkede büyük bir zafer moduna giren milletimiz bu olayların sıcaklığı devam ederken bir kaç şeyi fazla önemsemedi,görmedi.
Neydi o? FETÖ terör ve casusluk örgütünün başı FETTULLAH GÜLEN amerikaya gitti ve hastayım burda tedavi için bulunuyorum derken o gün doğan çocuklar bugün yedek subay olarak orduda görev alabiliyor ve yaşadığımız bugüne kadar olan hadiseleri düşünürsek.
Albay SAVAS KALENDİRİDİS ortaya çıktımı suflakiyi(şiş kebab grek usulü) ve ouzoyu saklayıp hemen KİPA’yı kafaya takıp duaya başlamak lazım.
Yunanistan battığında, AB yardımına koşup para ile ayağa kaldırdılar hasta yunanistanı,bizim kasalar boşalmış diyorlar biz hasta olursak bize ANGLASAKSON ,SİYONİST sermayesi koşar çünkü biz avrupalı değiliz.
Yunanistandan fazla bir şey istemezler ama bizden şunları isteyebilirler eyaletlere bölünün,bu bölünen eyalet sisteminde yeni oluşacak ırak ve suriye’deki KÜRT DEVLETİNE ek olarak sizdeki kurulacak KÜRDİSTAN ÖZERK EYALETİNİ bir şekilde ırak ve suriyedeki oluşuma anayasal ekleme yapın vs istekler.
Kıbrıstan tamamen çekilin gibi çeşitli istekler ülke içinde reform istekleri sıra ile gelebilir.
En vurucusuda kardeş kanını sonlandıralım barış için hareket edelim hapiste olan APO yu NELSON MANDELA gibi hapisten çıkartıp yeni kurulacak KÜRDİSTAN EYALETİNİN onursal başkanı atayalım.
Albay Savas Kalendiridis diyince aklıma bunlar geliyor.
Saygılarımla,
Alp Tufan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.