Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

MARTIN SONU BAHAR

Erkan Sevinç

Adım adım yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Bu hafta da yine İzmir’den söz edeceğiz Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı sonrası ilçeleri de açıklamasıyla iktidar ittifakı seçimlere hazır. MHP'ye alınması en zor 5 ilçe bırakılmış. Ancak bunlardan Çeşme’nin adayı Sema Aydın ve Urla’nın adayı Dr. Adıgüzel Demirel çıtayı yükseltebilecek kapasitede adaylar. Hemen hemen her seçimde aday adayı olan Ak Partili Bilal Doğan nihayet amacına ulaşmış ve Karabağlar’da öne sürülmüş. CHP li adaylarla sıkı bir yarışa girilecek ilçelerde de doğru isimler var. Bayraklı Ali Aslan.. Bayındır Uğur Demirezen..Tire Mustafa Selman İçelli gibi..

CHP tarafı ise hala “armudun sapı üzümün çöpü”misali hiçbir adayını belirlemedi. 16 Ocak’taki parti meclisinde konuşulacak diyorlar. Dikkat ediniz “konuşulacak”. Demek ki isimleri öğrenmemiz Ocak sonunu Şubat başını bulacak. Yok bir anket daha yapalım yok bir eğilim yoklaması yapalım ,yok ortağımız iyi parti ile konuşalım ile günler hatta aylar geçiyor. İzmir’de yapılan son anket de enteresan.Sadece 4 isim var. Tuncay Özkan,Tunç Soyer,Abdül Batur ve Murat Bakan. Kamil Okyay Sındır nerede? Sefa Taşkın nerede? Ersu Hızır nerede? Alaattin Yüksel nerede? Her ne kadar “Artık yokum”dese de mevcut belediye başkanı nerede? İnsan bir sormaz mı? İzmir’lilerde genel kanı bu anketler falan hikaye.Geçen bütün seçimlerde olduğu gibi Genel Başkan’ın kafasında bir iki isim var. Onlardan birini aday çıkarma hesabında. MYK ve Parti Meclisi de hikaye.Kafasındaki isimler Tuncay Özkan ve Tunç Soyer.Belki bir de kadın kotasından biri.Son cumhurbaşkanlığı seçiminde de kafasında bir iki isim vardı.Abdullah Gül öncelikliydi ,Gül’ü Akşener’e kabul ettiremeyince Muharrem İnce’ye karar verdi.Şimdi de eğer Tunç Soyer’i ortağına kabul ettiremezse alternatifi Özkan ya da bir kadın aday olacak.Tuncay Özkan bir adım önde.

2014 de yapılan yerel seçimlerde İzmir’de CHP, Aziz Kocaoğlu ile 1 milyon 700 bin oy almış, %50 ile birinci olmuştu. Ak Parti ise Binali Yıldırım ile 950 bin oy almış ve %36’yı yakalamıştı. MHP o seçimlerde de örtülü olarak Ak Parti’yi desteklemişti.Yani anlayacağınız Ak Parti için İzmir’i almak o kadar kolay değil. Ancak CHP nin gösterdiği isim tepki çekerse yandı gülüm keten helva.
 

CHP'nin adaylarını geç açıklamasının nedeni olarak kenti 15 yıldır yöneten Aziz Kocaoğlu ve ekibinin protestoları için dar bir zaman aralığı kalması öne sürülüyor. Çünkü mevcut başkan Özkan’a da Soyer’e de karşı. Daha geçenlerde büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığından çekilen ve “ulan pezevenkler”diyen Bayraklı’nın belediye başkanı Hasan Karabağ’ın sözleri öyle bir atamada solda sıfır kalacak.Ne laflar uçacak havada ne laflar.. Yutabilirsen yut.. Allah kimseyi Kılıçdaroğlu durumuna düşürmesin. Hele bir de İzmir’de istenen sonuç alınamazsa bakın bakalım o zaman “Martın sonu bahar” mı olacak yoksa “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır “mı?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.