Margaret Thatcher'ın heykeli yumurta atma yarışmasıyla açılacak

Margaret Thatcher'ın heykeli yumurta atma yarışmasıyla açılacak

İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher'ın doğduğu kasabada dikilmesi planlanan heykel için yüksek miktarda harcama yapılmasına karşı çıkan muhalefet, açılış günü heykele yumurta atma yarışması düzenleme kararı aldı.

Britanya’nın eski başbakanlarından Margaret Thatcher'ın doğduğu kasabada dikilmesi planlanan heykeli tartışma yarattı. Kesteven Kent Konseyi’nin Grantham kasabasında Thatcher heykelinin açılış törenine 100 bin sterlin harcama planına karşı çıkan muhalefet, açılış günü heykele yumurta atma yarışması düzenleme kararı aldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, heykeltıraş Douglas Jennings tarafından yapılan ve 300 bin sterline mal olan bronz heykel, saldırıları önlemek için neredeyse kendi büyüklüğünde yüksek bir platforma yerleştirilecek. Kent Konseyi üyeleri, “Demir Leydi”ye doğduğu ve büyüdüğü yerde saygı duruşu niteliğinde olacak heykelin açılışı için gerekli parayı halkın bağışlarıyla ve yerel işletmelerin sağladığı finansmanla karşılamayı umuyor.

HEYKELE SALDIRI PLANI

Muhalefet ise pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik açıdan zorlu süreçte böyle bir harcamanın gereksiz olduğu yorumunda bulundu. Yüzlerce kişi, yerel haber sitesi The Lincolnite’da ve sosyal medyada plana ateş püskürürken çok sayıda kişi de heykele saldırı düzenleyeceğini belirtti.

Bazıları da Thatcher'ın heykelini 2003’teki işgal sonrası Irak lideri Saddam Hüseyin’in yıkılan heykeline benzetti.

Facebook’ta duyurulan “yumurta atma yarışması” 8 binden fazla yorum alırken binden fazla kişi yarışmaya katılacağını bildirdi. 

Britanya’da geçtiğimiz aylarda köle ticareti yapan Bristollu tüccar Edward Colston'ın heykeli yıkılmış, sömürgecilikle ilişkili tartışmalı tarihi kişilerin heykelleri de tahrip edilmişti.

“Demir Leydi” lakaplı Margaret Thatcher, 1979-1990 arasında ülkenin ilk kadın başbakanı olarak görev yaptı. Sendikal harekete büyük darbe vuran ve birçok alanda özelleştirmeleri hayata geçiren Thatcher, 2013’te hayatını kaybetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler