Mansur Yavaş'tan Suçlamalara Sert Tepki

Mansur Yavaş'tan Suçlamalara Sert Tepki

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen 'sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmak' suçlamasına yanıt verdi.

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, hakkındaki sahte senetle icra takibi yaptığı iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Değerli basın mensupları hepinize hoşgeldiniz. Bugün burada adeta bir suç makinası tarafından şahsıma atılmış iftiralara, bu iftiralardan medet umanlara cevap vermek için toplandık.

Söz konusu iftiraları içeren yayınlar gazetelere gönderilmişti. Bu şahsın nasıl bir şahıs olduğunu herkes görmüştü. Bu iftiraları o zaman gündeme almayıp anketleri görünce üstüne atlamaları açık bir çaresizliğin sonucudur.

Cevap vermek için beklememizin iki tane sebebi var. Bu kumpasın arkasında kimlerin olduğunu görmek. Allah'a şükür ki biz de gördük milletimiz de gördü. Ankara halkının iradesi arkamızda oldukça hiç kimse bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

İkinci sebebi; Yasalara göre devam eden bir yargılama hakkında davayı etkileyecek yazılı ve sözlü beyanda bulunulamaz. Bu nedenle yazılı ve sözlü açıklama yapmayı uygun görmedik.

Gerek haberi yapan gazete, gerekse kasıtlı olarak yargıyı etkilemeye çalışan rakibim Mehmet Özhaseki ve Ömer Çelik ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Çeşitli yalanlarla gerçeğin önüne geçilmeye çalışıldı. Seçmen karşısında itibarımın düşürülmesi hedeflendi. Ankaralı kimliğimden rahatsız olunca Makedon olduğum iddia edildi. PKK ile ittifak yaptığımız gibi alçakça bir iftira atıldı. Bu kadar yalan ve iftiraya rağmen anketlerde fark kapatılamayınca bu yalana başvurdular.

"ASIL MAĞDUR BENİM"

Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır. Asıl mağdur benim. Yargıtay’ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur. Bir suçun mağdurunu suçlu ilan etmek hangi çirkef zihniyetin ürünüdür?

"ŞİKAYETTE BULUNAN KİŞİNİN ŞİZOFREN RAPORU VAR"

Şikayette bulunan kişi şantajdan hapis cezasına çarptılmış. Bu şahıs çocuk istismarından yargılanıyor, aynı zamanda şizofren raporu var. Dün parti sözcüsü "inceledik" dedi. Avukatım burada, madem incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha fecahat. Mansur Yavaş’ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Onun için mi sahip çıkıyorsunuz bu şahsa? Peki sokakta gezerken insanların yüzüne nasıl bakacaksınız? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu suçları işleyen şahsı acilen yakalatıp hapse attırmanız gerekirken, bu şahsa sahip çıkıyorsunuz.

FETÖ İMASI

Mansur Yavaş, açıklamasında daha önce kendisi hakkında suç unsuru bulamayan savcının bir süre önce değiştirildiğini ve alelacele bir iddianame hazırlındığını kaydetti. Yeni iddianamede suç unsurlarının değiştiğini vurgulayan Yavaş, "Bu iddianameyi düzenleyen savcının da KPSS soruşturmasından dolayı sıkıntılı olması, bu yöntemin nereden miras kaldığı hakkında fazlasıyla düşündürücüdür" dedi.

ÖZHASEKİ'YE "MAL BEYANINDA BULUN" ÇAĞRISI

Yavaş konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

Bir türlü mal beyanında bulunamamak ve seçim telaşı birleşince böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyulmuştur. Sanılmasın ki köşeye çekileceğiz.

ÖZHASEKİ'NİN O SÖZLERİNİ HATIRLATTI

FETÖ'ye yardım ve yataklıktan çoktan yargı önünde olması gereken, teröristi "gerilla" diyerek öven, "Niye öldükleri belli değil" diyerek şehitlerimizin şehadetlerini küçümseyen ve ısrarla mal beyanı vermeyen birisi için Ankara'nın feda edilemeyeceğini en iyi Ankaralılar bilir.

Anket sonuçlarından ve sahada bize gösterilen ilgiden rahatsız olanlar, bütün kutsallarını unutup her türlü ayak oyunu yapacak kadar gözlerini karartmış olabilirler. Bana seçimi kaybettirmek için bir suçlunun sokakta gezmesi hiç vicdanınızı sızlatmayacak mı? Bu çukur siyasetine Ankaralı seçmen gereken cevabı verecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler