Mansur Yavaş İYİ Parti için sahada

Mansur Yavaş İYİ Parti için sahada

MHP ve CHP'den aday olarak Melih Gökçek karşısında büyük başarı gösteren Mansur Yavaş, İYİ Parti seçim kampanyasına destek verdi. 

24 Haziran seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri'de sahaya indi. Halaçoğlu'na Mansur Yavaş da eşlik etti.Türkiye ve Kayseri siyasetinin önemli isimleri 15 Temmuz Gazisi, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Adayı Fatih Eryılmaz'ın “Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli Birlik Gecesi” temalı davetinde bir araya geldi.

Aralarında İYİ Parti Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Beypazarı Eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Selçuklu Vakfı Genel Başkanı Lütfü Şehsuvaroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Ersagun Yücel ve Buğra Kavuncu gibi önemli isimlerin yer aldığı davette; Kayseri Demokrasi Platformu Üyesi STK temsilcileri, Millet İttifakına dahil partilerin il ve ilçe başkanları, DYP, ANAP, MHP, CHP, DSP, BBP, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları eski yöneticileri ve Ülkücü-Milliyetçi camianın “Aksaçlıları” da hazır bulundu.

Ev sahipliğini yapan Fatih Eryılmaz misafirlerine katılımları içim teşekkür ederek başladığı konuşmasında, baskın seçime “Bilge Kağan’ın dediği gibi gece uyumadan, gündüz oturmadan hazırlandıklarını” ifade etti. Eryılmaz, “Benim görev arkadaşlarımdan İstanbul’da çalışanlar IŞİD saldırılarında Şehit oldu, Ankara’da görev yapanlar 15 Temmuz hain darbe girişimde Şehit oldu, Doğu ve Güneydoğuda görev yapanlar ise malum Hendek savaşlarında Şehit oldu. ASELSAN mühendislerinin intiharları, başka Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere, bir çok tanınmış ismin şaibeli kazalarda vefatı, bunların yanında itibarları ellerinden alınan arkadaşlarımızı unutmayalım. 33 askerimizi Bingöl’de Şehit eden Şemdin Sakık’ın tanık, Türk Ordusunun Genel Kurmay Başkanının sanık olduğu, T.C. ibarelerinin tabelalardan kaldırıldığı, andımızın yasaklandığı trajik günlere bizi maruz bırakan iktidar sahiplerinin , bugün bize Milletin bekasından, milliyetçilikten bahsetmesi ise trajikomik bir durum.

Eryılmaz neden siyasete atıldığını ise şu sözlerle özetledi; “Kurucu Önderine her gün hakaret edilmeyen, edilemeyen bir ülke için siyasete atıldık. Atanamadığı için intihar eden öğretmenlerin, intiharın değil umudun yeşerdiği bir devlet inşası için siyasete atıldık. Mücadelemiz Türkiye’yi normalleştirmek için, huzur ve refah içinde yaşayan bir toplum için, mücadelemiz birbirini dışlamayan, ötekileştirmeyen bir millet için. Mücadelemiz Büyük Türkiye için. Tabi ki geçmiş 15 yılda yaşananların hesabının sorulması kaydıyla. Hesaplaşmadan helalleşme olmaz. Bizim iktidarımızda Selçuklu'yla, Osmanlı'yla, Osmanlı’yı Türkiye'yle ; kavga ettirmeyen; Mustafa Kemal’i Abdülhamid’le, diniyle devletini kavga ettirmeyen, siyasetin bölmek için değil birleştirmek için yapılacağını gösteren bir yol izleyeceğiz.”

Eryılmaz'ın ardından kürsüye gelen İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Emine Bağcı, yaptığı kısa konuşmada AK Parti listelerinde bulunan bazı isimlere atıfta bulunarak “bizim listelerimizde Pensilvanya'ya tur operatörlüğü yapanlar Yok” ifadesinde bulundu. İYİ Parti’nin Meclisteki ilk temsilcilerinden olan Prof.Yusuf Halaçoğlu, “Kutlu bir yola çıkıldığını, bu yolun 1919’da Atatürk’ün çıktığı yolla eşdeğer olduğunu, son 15 senede tek adam rejimine gidilen, kuruluş felsefesine aykırı işler yapıldığını ifade etti.

Referandumda mühürsüz pusulaların geçerli sayılması ile kanunsuz biçimde sonucun “Evet’e” dönüştürüldüğü eleştirisinde bulundu. Halaçoğlu bu dönemi Mondros mütarekesinde olduğu gibi “yasamanın, yürütmenin, yargının” tek kişi de toplandığı bir rejimi ortaya çıkardığı noktasında eleştirdi. İşte bütün bu şartlar altında çıktığım yol, çıktığımız yol tıpkı Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, o dönemin benzer şartlarına itirazla çıkmış oldukları Kuvay-i Milliye şuuruyla eşdeğerdir. Bu iktidarla mücadele etmek tarihi bir görevdir, bu siyasi parti bu yolda halkın meydana getirdiği halkın ortak arzusuyla ortaya çıkan bir oluşumdur. Hukukun üstünlüğünü ortaya koyacak, parlamenter demokratik sistemi yeniden gündeme getirecek bir siyasi yapı Türk Milleti tarafından talep edildi ve İYİ Parti kuruldu. Son 16 yıllık iktidar bir beka sorunundan bahsetmektedir, iktidarda olanlar kendileri olduğuna göre bu beka sorunu kendi iktidarları döneminde ortaya çıktığına göre, o halde Türk milletinin bekası için beka sorununu çözmenin yolu bu iktidarın değiştirmesinden geçmektedir. Bizi engellemek için 24 Haziran’a aldıkları baskın seçimin bizi kendilerinden kurtarmasını sağladığı için onlara birer plaket verme vesilesi olacağından eminim. 24 Haziran’da, belki de ikinci tura kalacağını düşündüğümüz oylama ikinci tura kalmayacaktır, Fenerbahçe’nin oylamasında olduğu gibi ilk turda sonuçlanacaktır. Kayseri milletvekili adaylarımıza sonuna kadar destek vereceğim. İnşallah İYİ Parti iyiliklere vesile olacaktır, ki iktidarın ağzına “Aziz Atatürk” lafını almaya başlaması iyiliklere vesile olmaya başladığımızı gösteriyor “Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Mansur Yavaş'ın konuşması

Geçtiğimiz iki yerel seçimde çok az farklarla ve şaibeli müdahalelerle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybeden, Beypazarı Eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasında destek mesajı verdi:“Bu son 16 yılda yaşadıklarımızın tamamının müsebbibi mevcut iktidar. 16 yıldır Türkiye’de yaşananlar ve bugün varılan sonuç itibariyle “Millet İttifakını” her şeyiyle desteklemenin bir insanlık vazifesi olduğunu düşünerek, sonuna kadar “Millet İttifakını” destekliyoruz. Çevremizle birlikte desteklemek için uğraşıyoruz. Bugün de hasseten sevgili müdürümüze destek vermek için buradayız. Kendisi çok bedel ödedi, inşallah bir çok arkadaşıyla birlikte meclise girip Kayseri’yi temsil etme fırsatı bulur.Yavaş, sandığa sahip çıkılması yönünde de uyarılarda bulundu. Islak imzalı belgelerin mutlaka alınması gerektiğini, ıslak imzalı tutanaklar alınırsa hiçbir usulsüzlük yapılamayacağını ifade etti. İlk defa “Millet İttifakı” ile muhalefet moral motivasyon olarak bir tık ileride, “bu defa TAMAM” motivasyonunda ilerliyor. Hem ekonomide, hem coğrafyamızda çok zorlu şartlar altındayız. İnsanlarımızı mümkün olduğunca sandığa götürerek, yarınlardan ümitli, her biri birer Aziz Sancar olmaya namzet gençlerden kurulu bir ülke meydana getirmeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler