Maltepe’de grev bitti: En düşük ücreti sendika açıkladı!

Maltepe’de grev bitti: En düşük ücreti sendika açıkladı!

CHP’li Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, Genel-İş Sendikası’yla yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Kılıç, Twitter hesabından “Genel-İş Sendikası’yla sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye yazdı.

Belediye başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘özverileri için’ Maltepe halkı ve belediye adına teşekkür etti.

Sendika ücreti açıkladı

Genel-İş Sendikası, anlaşma sağlandığını teyit ederken, ikramiye dahil en düşük ücretin net 4 bin 700 lira olduğunu bildirdi.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde, belediye ile Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi arasında altı ay süren TİS görüşmelerinde sonuç alınamamıştı.

İşçiler ile belediye, maaş zammı ve sosyal ücretteki artışta anlaşamamaları üzerine 23 Şubat’ta grev başlamıştı.

Daha önce Kadıköy Belediyesi’nde aynı sendika greve başlamış, anlaşma üzerine grev bitirilmişti. Halihazırda Beşiktaş, Kartal ve Ataşehir belediyelerinde de işçiler grev kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler