Maltepe Belediyesi işçilerle anlaştı, net ücretleri belli oldu.

Maltepe Belediyesi işçilerle anlaştı, net ücretleri belli oldu.

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde 23 Şubat'ta başlayan grevin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde net ücretin 4 bin 700 lira olduğu duyuruldu.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 23 Şubat'ta grev kararı almıştı. Belediye binası önünde toplanan işçiler, 'Bu İş Yerinde Grev Var' yazılı pankartı bina girişine asmış, günlerce toplanmayan çöpler çevre halkına zor anlar yaşatmıştı.

NET ÜCRET 4 BİN 700 LİRA OLDU

Belediyede işçiler adına görüşmeleri sürdüren DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası da anlaşmayı sendikanın Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

2-122.jpg

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'ndan yapılan açıklama şöyle oldu:

"Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir."

"HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Maltepe halkını günlerdir mağdur eden grevle ilgili olarak açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan Kılıç, "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

3-052.jpg4-033.jpg

 

İLÇE ÇÖPLER ALTINDA KALMIŞTI

İlçede grevin etkileri özellikle temizlik hizmetlerinde hissedilirken, sokaklarda, toplanmayan çöpler birikmeye başlamıştı. Birçok mahallede çöpler konteynerlerden taşarak yollara saçılmış, bu nedenle de ilçe sakinleri çok zor durumda kalmıştı. Konteyner kenarlarında biriken çöpler ise, salgınla boğuştuğumuz şu günlerde toplum sağlığını tehdit eden önemli bir sorun haline dönüştü.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Başta Bağdat Caddesi ve Maltepe'nin birçok mahallesinde çöpler toplanmadığı için konteynerler dolarken, vatandaşlar çöp poşetlerini dolu olan konteynır ya da çöp bidonlarının yanına bırakmak zorunda kaldı.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin başlattığı grev nedeniyle ilçede çöpler 5 gündür toplanmıyordu. İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada "Halk sağlığı için çöpleri topluyoruz" denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler