Mahkumlara Af- EYT Ek Gösterge ve Yeni Askerlik Sistemi Flaş Açıklama Geldi

Mahkumlara Af- EYT Ek Gösterge ve Yeni Askerlik Sistemi Flaş Açıklama Geldi

Habertürk 'ten Ahmet Kıvanç , yapmış olduğu açıklamada 23 Haziran günü yapılacak seçimlere kadar Meclisin fiilen çalışmayacağını söyledi.

Seçim sürecine tekrar girilmesi ile birlikte hemen hemen tüm milletvekillerinin İstanbul 'a gitmesi ve seçim çalışmasına katılmasını beklediğini söyleyen Kıvanç, yasamanın seçim sebebiyle gecikeceğini söyledi.

MECLİSİN GÜNDEMİ YOĞUN

TBMM yi 31 Mart seçimlerinden sonra yoğun bir gündem bekliyordu. İstanbul seçimlerinin 1 ay süren belirsizliği TBMM 'nin açılmamasına sebep oldu.

Seçimden sonra toplanan Genel Kurul uluslararası anlaşmaları ve İstanbul seçimlerini görüştü. Af, EYT, ek gösterge, nafaka, yeni askerlik sistemi, hal yasası gibi konular TBMM Genel Kurulu gündemine hala gelmedi.

AF BEKLEYEN ON BİNLERCE KİŞİ VAR

31 Mart seçimlerinden evvel TBMM 'de komisyona gelen ve komisyon görüşmeleri başlayan ceza indirimi konusu hala beklemede.

On binlerce mahkum ve mahkum yakını, söz konusu tasarının meclisten geçmesini ve mahkumlara af meselesinin yürürlüğe girmesini istiyor.

EK GÖSTERGE İÇİN TARİH

3600 ek gösterge de beklemede olan konular arasında. Ancak alınan son bilgilere göre ek göstergenin 2020 yılı bütçesine eklenmek için bekletildiği öğrenildi.

YENİ ASKERLİK YASASI

Tek tip askerlik için yeni askerlik yasası bekleniyor. MSB tarafından taslak hazırlandı ve Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilecek.

Cumhurbaşkanlığının onayından sonra tasarı TBMM 'ye gönderilecek ve Genel Kurulda görüşülecek. Yeni askerlik sistemi için de geçtiğimiz gün Ağustos ayı işaret edildi.

EYT

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesi hala kanayan yara olarak bekliyor. Yüz binden çok kişi, seçimden evvel düzenledikleri toplantılarla seslerini duyurmaya çalıştı EYT için hala bir düzenleme gelmedi.

Seçimlerin tekrar edilecek olması, 'Acaba EYT için bir açıklama , müjde gelir mi?' sorularını akıllara getirdi. Kulislerden alınan son bilgilere göre henüz bu konuda bir düzenleme öngörülmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler