Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim

İspanya'da corona virüs nedeniyle uzun süre kapalı kalan tiyatrolara destek ve salgından en fazla etkilenenlerden yaşlılara moral için özel gösterim yapıldı.

Başkent Madrid'deki EDP Gran Via Tiyatrosu'nda sinema ve tiyatro sanatçısı komedyen Santi Rodriguez'in tek kişilik gösterisi, bakımevlerinde kalan ve corona virüs aşılarını olan 80 yaş üstü yaklaşık 150 kişi tarafından büyük heyecan ve sevinçle izlendi.

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 2

Madrid'deki 7 farklı bakımevinde kalan yaşlılardan bazıları refakatçileriyle bazıları da arkadaşlarıyla sosyal mesafe kuralına uygun şekilde tiyatro salonunda yerlerini aldı, yaklaşık bir saat salgının yarattığı olumsuz psikolojiyi bir kenara bırakarak gösterinin tadını çıkardı.

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 3

Tiyatro Müdürü Javier Florez, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, "Emin olun sizden çok bugün bizler sizlere teşekkür ediyoruz. İyi ki geldiniz, tiyatromuzu doldurdunuz." ifadelerini kullandı. Florez, 1 Mart'tan itibaren kısıtlı kapasiteyle de olsa gösterilerin başlayacağını duyurdu.

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 4

Komedyen Rodriguez de şunları söyledi: "Babam 21 Ekim'de corona virüs'ten vefat etti ve ben 29 Ekim'de gösteriye çıktım. Zor bir şey çünkü hassas bir dönem ama insanların anlayışlı olduklarını düşünüyorum. Kimseye saygıda kusur etmeden, bir süreliğine de olsa hep birlikte gülüyoruz. İçimizdeki kötü düşünceleri atıp güzel duygularla doldurmak herkes için iyi. Bunun uygunsuz değil, tam tersi gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum. Sanat ve tiyatro her dönemde ve her zaman vardır."

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 5

İzleyicilerden Ana (85), heyecandan akşam uyuyamadığını belirterek, "Çok kötü bir dönem geçirdim. Bir hastanede bir bakımevinde sürekli karantina altında. Çok ama çok zordu ama şimdi dışarı çıkabildiğim için çok sevinçliyim" dedi.

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 6

Adela ise gelecek hafta 87 yaşına gireceğini vurgulayarak "11 yıldır bakımevindeyim ve en son 11 yıl önce tiyatroya gitmiştim. Salgından dolayı herkes gibi bizim de yaşantımız sınırlandı. Arkadaşlarımı ve ailemi az gördüm, bir düğüne gidemedim ama iyi bir dönem geçirdim." şeklinde konuştu.

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 7

Bakıcısıyla tiyatroya gelen Gracia Fernandes (89) en son salgından hemen önce tiyatroya gittiğini dile getirdi. Son bir yıl içinde Kovid-19 geçirdiğinin altını çizen Fernandes, "Hep evdeydim, çok ciddi sorun yaşamadım. Dışarı çıkmıyorum ama evde resim yaparak güzel vakit geçiriyorum. İnşallah normale dönmeye başlarız" ifadelerini kullandı.

 

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 8

Fino Vargas (88) da "En son ne zaman tiyatroya geldiğimi bile hatırlamıyorum. Önceleri dışarı çok çıkardım şimdi iki günde bir kısa bir yürüyüş yaparsak kendimizi şanslı sayıyoruz. Bir odada kapalı yaşıyoruz" diye konuştu.

Madrid'de corona virüs aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim - 9

Avrupa'da corona virüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da şimdiye kadar, 31 bin 710'u bakımevlerinde kalan yaşlılar olmak üzere 68 bin 79 kişi salgında hayatını kaybetti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler