Lütfü Savaş: Barcelona İle Oynamak Daha Kolay

Lütfü Savaş: Barcelona İle Oynamak Daha Kolay

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Barcelona ile oynamak 3. Lig’e düşüp Süper Lig’e çıkmaktan daha kolay" dedi

Sözcü HaftaSonu'nda İrfan Yirmibeş'e özel röportaj veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş iddialı: "3 yıl sonraki hedefimiz Avrupa’da mücadele etmek. Barcelona ile oynamak 3. Lig’e düşüp Süper Lig’e çıkmaktan daha kolay. Büyük bir takımı Hatay seyircisiyle tanıştırmak istiyoruz."

Süper Lig'deki  ilk sezonunda taraflı tarafsız herkesin büyük takdirini kazanan Hatayspor'u, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'la konuştuk. “Sindire sindire Süper Lig'e geldik ve burada kalıcı olacağız” ifadesini kullanan Savaş, “Bir gün Barcelona bizimle oynamak için Hatay'a gelecek” şeklinde iddialı söylemde bulundu.

İşte Savaş'ın sözleri:

“Hatayspor olarak ayağını yere sağlam basan, programını sağlıklı yapan bir kulübüz. Türk sporuna da katkımız çok olacak. Tesisleşme ve altyapı konusunda projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. 4.5 yılda 3. Lig'den Süper Lig'e yükseldik. Biz ligde asansör takım olmayacağız. 2 yıl önce Süper Lig'i hedeflediğimizi söylediğimizde bize kimse inanmadı. 3 yıl sonraki hedefimiz Avrupa'da mücadele etmek. Nihai hedefimiz Barcelona gibi dünyaca ünlü kulüplerle oynamak ve Hatay seyircisini onlarla tanıştırmak. Barcelona ile oynamak 3. Lig'e düşüp Süper Lig'e çıkmaktan çok daha kolay, neden olmasın?”

Altyapıya Ajax modeli
“Altyapıda bir sistem oluşturuyoruz. Altınordu ile Ajax ortalamasını yapacağız. Ajax'ta minik bir futbolcu ile A takım oyuncuları aynı ortamı paylaşıyor. Küçük çocuklar kondisyon çalışırken, camdan A takım idmanını seyrediyor. Biz de buna benzer bir yapılanmayla proje hazırladık. 42 dönümlük araziye bu projeyi uygulayacağız. 10 ayda bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

Asker görmedi, imzayı attı
“Mame Diouf, imza atmadan önce Hatay'ı  görmek istedi. Hatay'ın coğrafi konumu, Suriye sınırından olması sanki Hatay'da savaş varmış gibi bir algı var. Mame, Hatay'a geldiğinde askerlerin nerede olduğunu sordu. Etrafta asker görmeyince hem şaşırdı hem mutlu oldu, hemen de imzayı attı.”

“Ömer Erdoğan’a inanıyoruz”
“Hocamız Ömer Erdoğan'a, ‘Seni biz 3 ay taşıyacağız, 3 ay sonra sen bizi taşımaya başlayacaksın' demiştik. İyi gidiyor. Kendisinin kulübe katkı sağlayacağına inanıyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler