Lübnan'da protestolar sürüyor; 1 polis öldü, yaralı sayısı 238'e yükseldi

Lübnan'da protestolar sürüyor; 1 polis öldü, yaralı sayısı 238'e yükseldi

Beyrut'ta en az 158 kişinin öldüğü patlamadan dört gün sonra halk 'Şehitler Meydanı'nda toplandı.

Beyrut'ta en az 158 kişinin öldüğü patlamadan dört gün sonra halk 'Şehitler Meydanı'nda toplandı. Parlamento binasına girmeye çalışan göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti. Çıkan olaylarda yaralı sayısı 230'u aşarken, bir güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Göstericiler dördüncü bakanlık binasına girmeye çalışıyor.

Lübnan'ın başkenti Lübnan'daki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi ülkedeki yönetim şekli, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhinde sloganlar attı.

Sputnik'in aktardığına göre 'Hesap Günü' adıyla düzenlenen gösteride, "Beyrut Limanı'nda hayatını kaybedenler için intikam" ve "Yönetimin değişmesi için bu fırsatı kaçırmıyoruz" sloganları atan protestocular Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'na ilerledi.

Güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için gaz bombaları kullanıyor

Sputnik muhabirinin bildirdiğine göre güvenlik güçleri, Beyrut’taki göstericileri parlamento binasından uzaklaştırmak amacıyla özel donatılmış zırhlı araçtan gaz bombaları fırlatıyor. Şehit Meydanı’na doğru çekilen göstericiler ise jandarmalara taş ve maytap atmaya devam ediyor.

Şehit Meydanı’ndaki göstericiler ise kalabalık Lübnan Bankalar Birliği binasına girmeye çalışıyor. Kızılhaç ve Sivil Savunma görevlileri ise göstericilerin arasında, yaralılara ilk müdahaleyi yapıp, ağır yaralıların tahliyesi ile ilgileniyor.

Lübnan Kızılhaçı: Beyrut’taki gösterilerde yaralı sayısı 230’u geçti

Lübnan Kızılhaçı’ndan yapılan açıklamada, Beyrut’taki hükümet karşıtı gösterilerde yaralı sayısının 230’u geçtiği belirtildi.

Twitter’dan yapılan açıklamada, yaralılardan 63 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 175 kişinin ise ayakta tedavi edildiği vurgulandı.

Lübnan İç Güvenlik Güçleri: Bir görevlimiz hayatını kaybetti

Bu arada Lübnan İç Güvenlik Güçleri, bir güvenlik mensubunun Le Gray otelinde birkaç göstericinin saldırmasıyla düşerek hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, güvenlik güçlerinden bir kişinin Le Gray otelinde güvenliği ve kamu düzenini sağlamaya yönelik görevlerini yerine getirirken birkaç isyancının saldırısına uğradığı, saldırı sonucu yere düştüğü ve hayatını kaybettiği ifade edildi.

Lübnan parlamentosunun güvenliği ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı

Lübnan parlamentosunun güvenlik görevlileri, Beyrut’taki protestolar sırasında ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Göstericiler iki bakanlık binasına girdi

Lüvbnanlı MTV televizyonunun haberine göre Beyrut’ta sokağa çıkan göstericiler, Dışişleri Bakanlığı binasının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı binasını bastı.

Daha önce Sputnik muhabiri, göstericilerin Dışişleri Bakanlığı binasına girdiklerini, ardından askerlerin de binaya girdiğini aktarmıştı.

Öte yandan eylemciler, Şehitler Meydanı'nda yan yana dizilen temsili darağaçlarına Meclis Başkanı Nebih Berri ile Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarını astı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler